Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η Φώφη γράφει -και επισήμως- τους τίτλους τέλους...


 ...στο ΠΑΣΟΚ...
Τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι πιο απλά απ’ όσο φαίνονται – τόσο απλά που, στην πραγματικότητα, κινδυνεύουν να γίνουν γραφικά: Το ΠΑΣΟΚ έχει...
πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά η θητεία της οποίας έχει λήξει, άρα βάσει καταστατικού το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει σε εκλογή προέδρου από τη βάση. Βάσει καταστατικού επίσης, πηγαίνοντας σε ένα τακτικό συνέδριο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλέξει συνέδρους από τις οργανώσεις του, οι οποίοι με την σειρά τους θα εκλέξουν γραμματέα και όργανα.

Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι πλέον – τυπικά τουλάχιστον - συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει επίσης ως πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά, επίσης εκλεγμένη από την βάση και με θητεία που ολοκληρώνεται το 2021. Το ΠΑΣΟΚ επίσης, στην πράξη δεν διαθέτει πλέον οργανώσεις για να εκλέξουν συνέδρους, καθώς οι παλαιές οργανώσεις του έχουν «κληροδοτηθεί» ουσιαστικά στο ΚΙΝΑΛ.


Εν ολίγοις, εάν ακολουθηθεί καταστατική διαδικασία το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλέξει συνέδρους από την οργανωτική βάση του ΚΙΝΑΛ, και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή της ως πρόεδρος μιας συνιστώσας του… κόμματός της από την, λαϊκή πλέον, βάση του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Μύλος. Για την ακρίβεια, θα ήταν μύλος οργανωτικός και καταστατικός εάν δεν ήταν, προ πολλού, ένα πολιτικο-υπαρξιακό αδιέξοδο. Διότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι πια τίποτα περισσότερο από το «μεταβαπτισμένο» υπόλοιπο του παλαιού ΠΑΣΟΚ – άνευ του… καταραμένου ΑΦΜ -, και η όλη αντάρα στο εναπομείναν πολιτικό υλικό του γίνεται για το όνομα που θα γράφει η μαρκίζα και για τα οφίτσια του «θιασάρχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)