Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ο Καραμανλής προειδοποιεί για εθνική κρίση...



Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατά την ομιλία του στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ζήτησε «η Ελλάδα να μην παρασυρθεί από...
τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας».

«Με την Τουρκία οι σχέσεις μας διαχρονικά δοκιμάζονται από τις αυθαίρετες διεκδικήσεις της. Η Ελλάδα έχει επιλέξει ως κύριο όπλο της το διεθνές δίκαιο. Πρέπει να εργαζόμαστε αδιάληπτα για την ανάδειξη του προβλήματος ως ευρωτουρκικού και όχι διμερούς. (…) Σήμερα ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε απροκάλυπτη κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας. Κλιμάκωση σχεδιασμένη και συστηματική. Γνωρίζουμε που αποσκοπούν οι κινήσεις της Άγκυρας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να συρθεί από τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και να μην επιτρέπει τετελεσμένα. Γιατί ας μην γελιόμαστε, η υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων μας θα βασιστεί στις δικές μας δυνάμεις. Και στη διασφάλιση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. (…) Δεν  μας πτοούν απειλές και εκβιασμοί. Η Ελλάδα απορρίπτει την επικράτηση της ισχύος έναντι του Δικαίου. Γι αυτό και συστάσεις που μας καλούν τάχα να λογικευτούμε και να τα βρούμε, δεν γίνονται δεκτές. Χρέος μας είναι να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του.

«Έπρεπε και μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα» στο Σκοπιανό, ανέφερε και συνέχισε: «Οι πρόσφατες εξελίξεις έδειξαν ότι άλλοι επείγονταν για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αυτοί είχαν να αποδείξουν πολλά ακόμα. (…) Και επίσης κατέδειξαν τις μεγάλες αδυναμίες αυτής της συμφωνίας. Πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι οι χώρες που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της ΕΕ είναι να υιοθετήσουν ευρωπαϊκή συμπεριφορά».

Ειδικότερα για την Ελλάδα είπε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον με άγνωστες σήμερα προεκτάσεις και τι συνέδεσε με το δημογραφικό.

«Η γεωγραφική μας θέση, σε συνδυασμό με την αβελτηρία των εταίρων μας, το καθιστούν ακόμα πιο σύνθετο. Αν, μάλιστα, συνυπολογιστούν οι δυσμενείς προβλέψεις για τις δημογραφικές προοπτικές στη χώρα μας, αν, όπως τεκμηριώνουν όλες οι έρευνες, είμαστε μία χώρα της οποίας ο πληθυσμός και μειώνεται και γηράσκει με εντεινόμενους ρυθμούς, και, ταυτόχρονα, αν δεν ανασχέσουμε τη φυγή νέων κυρίως Ελλήνων στο εξωτερικό, λόγω της οικονομικής κρίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να βρισκόμαστε, στο όχι μακρινό μέλλον, ενώπιον εθνικής κρίσης», παρατήρησε.

πηγη newpost.gr

5 σχόλια:

  1. Τι είδους κρίση δηλαδή;
    Έλλειψη στα μπιφτεκοσούβλακα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε φοβόμαστε καμιά κρίση τώρα που έχουμε στο τιμόνι της χώρας τον Κούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ti.ora.vjenun.i.pantsetes.apo.ta.karvuna??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το παιδι μιλησε. βγηκε απο την ναφθαλινη, γιατί ? ονειρευεται την προεδρία της τυρρανίας ε δημοκρατιας ηθελα να πω και περασαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)