Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ορισμός ανάθεσης καθηκόντων άμισθου συμβούλου στον Δήμο Αλμωπίας.



Με την παρακάτω απόφασή του ο Δήμαρχος Αλμωπίας  αναθέτει  καθήκοντα άμισθου συμβούλου στον Δήμο Αμωπίας στον Κώστα Ανδρονίκου , ο οποίος ήταν υποψήφιος  Σύμβουλος με τον συνδυασμό του. Μεταξύ των καθηκόντων του είναι και η επικοινωνία με τα ΜΜΕ . Το γεγονός αυτό πάντως δεν γνωστοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ. Δεν είναι γνωστό αν  η μη γνωστοποίηση   αυτή είναι άποψη του νέου επικοινωνιολόγου ή του Δημάρχου 



 Η  απόφαση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
 Δ/νση : Πλ. Αγγελή Γάτσου
Ταχ. Κώδ. : 58400 Αριδαία
Πληροφορίες: Γρ Δημάρχου
Τηλέφωνο : 23843-50211/2 FAX : 23840-50213 e-mail : syzefxis@0598.syzefxis.gov.gr Αριδαία,
 25/11/2019
 Αρ. Πρωτ.: 26706 Αρ. Απ.: 2108

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας



Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του αρθ. 58 παρ. 1 περ. θ’ του N.3852/10 (ΦΕΚ 87/Α’/07.06.2010): «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», του Ν. 4555/2018 και του Ν.4623/2019, που ως τροποποιήσεις ισχύουν.
 2. Την ανάγκη για την σχετική επικουρία του δημάρχου.
 3. Την δυνατότητα αξιοποίησης των γνώσεων και της εκούσιας εθελοντικής διάθεσης για προσφορά τoυ Κωνσταντίνου Ανδρονίκου του Χρύσανθου, πολιτικού επιστήμονα με βάση την εμπειρία του σε θέματα επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων και τις επιστημονικές γνώσεις του,
 και 4. το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου δεδομένου ότι ο άμισθος σύμβουλος θα εκτελέσει το έργο του χωρίς αποζημίωση. 
 Αποφασίζει Αναθέτει στον κ. Κωνσταντίνο Ανδρονίκου του Χρύσανθου, καθήκοντα άμισθου συμβούλου για την επικουρία του δημάρχου Αλμωπίας, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
 Ειδικότερα, ο ανωτέρω σύμβουλος θα παρέχει αμισθί και δωρεάν στο δήμαρχο συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επικοινωνίας που αφορούν έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του Δήμου Αλμωπίας με αντιπροσωπείες ξένων χωρών, οργανισμούς και διεθνών δικτύων. Θα ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε  μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει γνώμες προς το δήμαρχο και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών του προσώπων, και, των φορέων του Δημοσίου. Ο άνω άμισθος σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του δημάρχου Αλμωπίας, από τον οποίο θα δέχεται εντολές και στον οποίο μόνο είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση. Η παρούσα απόφαση δε συνιστά πρόσληψη ή διορισμό και δε γεννά υπηρεσιακή, υπαλληλική ή κάθε άλλου είδους εργασιακή σχέση καθώς και κάθε είδους αμοιβή ή αντιπαροχή ή αποζημίωση σε χρήμα ή σε είδους του οριζόμενου συμβούλου από το Δήμο Αλμωπίας και τα νομικά του πρόσωπα του. Η παρούσα ισχύει έως της ανάκλησής της. Η παρούσα να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (Γραφείο δημάρχου, αντιδημάρχους, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικούς συμβούλους, Διευθύνσεις/Τμήματα/Γραφεία, Νομικά Πρόσωπα Δήμου Αλμωπίας), στον ενδιαφερόμενο και να αναρτηθεί ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες του Δήμου Αλμωπίας και της «Διαύγειας».

 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ





5 σχόλια:

  1. Άρθρο 25 – Άμισθοι ειδικοί σύμβουλοι δημάρχων και περιφερειαρχών
    Στο τέλος της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του ν. 3979/2011 (Α’ 138) προστίθενται εδάφια, ως εξής:

    «Επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικών συμβούλων για την επικουρία των δημάρχων και των περιφερειαρχών για ορισμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένα αντικείμενα, οι οποίοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική απολαβή. Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγούμενου εδαφίου είναι επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες ειδικού αντικειμένου ή κατέχουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, υποστηρίζουν στο αντικείμενό τους τα διοικητικά όργανα, τις επιτροπές και τις αρμόδιες υπηρεσίες και προσλαμβάνονται με απόφαση του δημάρχου ή του περιφερειάρχη, ανάλογα, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην απόφαση εξειδικεύεται το συγκεκριμένο αντικείμενο που αναλαμβάνει ο ειδικός σύμβουλος, η ιδιότητα του και το χρονικό διάστημα ανάθεσης των καθηκόντων. Ο αριθμός των άμισθων ειδικών συμβούλων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τον έναν (1) ανά δήμαρχο και τους δύο (2) ανά περιφερειάρχη.».ένας όχι δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πληρώνουμε όλοι μας έναν άνεργο πτυχιούχο συμπολίτη μας ,ο οποίος θα έχει την άνεση να μας δείξει τα προσόντα του.
    Τελικά ούτε αυτός ο Δήμαρχος έχει τα κότσια να βρεί 3,4 δυνατά ,πολύ δυνατά άτομα να τραβήξουν το καράβι σε καλύτερα νερα....
    Κοινότητα θα γίνουμε και κάποιοι θα χαίρονται κι όλας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ Η ΧΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ Ο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕ Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ 1+1=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και Και τώρα ποιος θα αξιολογήσει όλους εμάς τούς τεμπέληδες τούς υπαλλήλους πού περιστοιχίζουν όλα αυτά τα άξια ερετα πολιτικά στελέχη τού Δήμου μας?????οεο???? Πού με τόσο διαφάνεια διαχειρίζονται τα χρήματα μας?????Αρέ μασταγκαρκα πού θέλουν τσουτσεκια και νταβαδες πού εκλέξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)