Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Νέο κύμα θα επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες ώρες


, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά από το απόγευμα και μετά


Η κακοκαιρία δημιούργησε πολλά προβλήματα σε Πελοπόννησος και Βόρεια Ελλάδα την Τετάρτη (20/11) και κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ ένα νέο κύμα θα επηρεάσει τη χώρα από την Πέμπτη (21/11). Ο καιρός θα συνεχίσει με βροχές και καταιγίδες.

Αρκετές περιοχές έχουν πληγεί με πλημμύρες, ενώ τις επόμενες ώρες, από το μεσημέρι και μετά, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πολύ έντονα, με την ΕΜΥ να έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Ποτάμια οι δρόμοι σε Πύργο και Μεσσηνία

Τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι στον Πύργο, όπου οι δρόμοι ακόμη και στο κέντρο της πόλης είχαν πλημμυρίσει από την ισχυρή καταιγίδα στη διάρκεια της νύχτας. Η πυροσβεστική είχε μάλιστα, δεχτεί δεκάδες κλήσεις από κατοίκους που είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους, ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και οδηγοί από τα αυτοκίνητά τους.

Παρόμοια προβλήματα στη Μεσσηνία, όπου τα χωράφια έγιναν… ποτάμια από τον όγκο του νερού που έριξε την Τρίτη. Είναι χαρακτηριστικό πως στην περιοχή Αρφαρά, ο όγκος του νερού ήταν 153 mm σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)