Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Συνεργασία Δημάρχου με ειδική Συνεργάτη την Μελίτα Χισκάκη



Επαναφορά στην κανονικότητα
ή νέα γκάφα; 


Μένουν οι απορίες
 για τους κακούς 
προηγούμενους χειρισμούς

ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 
ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ  
ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ


Έπρεπε να περάσουν σχεδόν  τρεις μήνες στον Δήμο Αλμωπίας για να καταλάβουν ότι ο  τρόπος συνεργασίας με την Μελίτα  Χισκάκη δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και αυτονόητες επισημάνσεις  της αντιπολίτευσης  ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης ανέκρουσε πρύμνα και ακολούθησε  την οφειλόμενη όπως όλα δείχνουν πορεία. Προφανώς πέρα από τις πολιτικές προεκτάσεις υπήρχαν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες
για τις οποίες μπορούσε ανά πάσα στιγμή να υποστεί συνέπειες. Έτσι με σημερινή ημερομηνία  21 Νοεμβρίου 2019, ορίζει τις παρακάτω αρμοδιότητες στην Μελίτα Χισκάκη .





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Πλατεία Αγγελή Γάτσου
 Ταχυδρομικός Κώδικας: 58400
 Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου Τηλέφωνο:
 2384350210-211
Ηλ.ταχυδρομείο: syzefxis@0598.syzefxis.gov.gr Αριδαία
, 21 Noεμβρίου 2019.
 Aρ. Πρωτοκόλλου:
26472Θέμα:
 Ορισμός ανάθεσης καθηκόντων άμισθης συμβούλου.
ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ.2096
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Έχοντας υπόψη:  1.  Τις  διατάξεις  του  αρθ.  58  παρ.  1  περ.  θ’  του  N.3852/10  (ΦΕΚ 87/Α’/07.06.2010):  «Νέα  Αρχιτεκτονική  της  Αυτοδιοίκησης  και  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», του Ν. 4555/2018 και του Ν.4623/2019, που ως τροποποιήσεις ισχύουν.
  2. Την ανάγκη για την σχετική επικουρία του δημάρχου
 3.  Την  δυνατότητα  αξιοποίησης  των  γνώσεων  και  της  εκούσιας  εθελοντικής διάθιεσης για προσφορά της Μελιτίνης Χισκάκη του Εμμανουήλ, μηχανολόγου μηχανικού και συμβούλου, με βάση τη μακροχρόνια εμπειρία της στην ηγεσία και διαχείριση εταιρείας συμβούλων και τις επιστημονικές γνώσεις της.
 4. Της εκούσιας εθελοντικής διάθεσής της για προσφορά,
 και  5. το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου δεδομένου ότι η άμισθη σύμβουλος θα εκτελέσει το έργο της χωρίς αποζημίωση.
Αποφασίζει
Αναθέτει  στην  κα.  Μελιτίνη  Χισκάκη  του  Εμμανουήλ,  καθήκοντα άμισθου συμβούλου για την επικουρία του δημάρχου Αλμωπίας, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.  Η  ανωτέρω  θα  ασκεί  καθήκοντα  αμιγώς  συμβουλευτικά,  χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα  διατυπώνει  γνώμες  προς  το  δήμαρχο  και  θα  συνεργάζεται  με  τις  αρμόδιες
υπηρεσίες  του  Δήμου  και  των  νομικών  του  προσώπων,  και,  των  φορέων  του Δημοσίου.
Ειδικότερα,  η  ανωτέρω  σύμβουλος  θα  παρέχει  αμισθί  και  δωρεάν  στο δήμαρχο συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα μελέτης, επεξεργασίας, οργάνωσης και λειτουργίας για την διοίκηση του έργου του και κατ’ επέκταση στην οικεία υποστήριξη και υποβοήθησή του. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της σχετίζονται, με:
  την  παροχή  συμβουλών,
 κατευθύνσεων,
 εισηγήσεων  και  γενικότερα συντονισμού των υπηρεσιών του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους, για τη βελτίωση και προαγωγή της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του Δήμου, για την προσαρμογή της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας  και  τη  βελτίωση  της  απόδοσης  του  στελεχικού  δυναμικού  και  των τεχνικών μέσων του Δήμου.
Η  άνω  άμισθη  σύμβουλος  υπάγεται  ειδικά  και  αποκλειστικά  στην υπηρεσιακή  δικαιοδοσία  του  δημάρχου  Αλμωπίας,  από  τον  οποίο  θα  δέχεται εντολές και στον οποίο μόνο είναι υποχρεωμένη να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση. Ο  δήμαρχος  της  διαθέτει  τον  απαιτούμενο  χρόνο  και  τα  μέσα  προκειμένου  η σύμβουλος να είναι σε θέση να του παρέχει τις υπηρεσίες της προς την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της παρούσας και με γνώμονα την επιτυχή ολοκλήρωσή της.  Η  παρούσα  απόφαση  δε  συνιστά  πρόσληψη  ή  διορισμό  και  δε  γεννά υπηρεσιακή, υπαλληλική ή κάθε άλλου είδους εργασιακή σχέση καθώς και κάθε είδους αμοιβή ή αντιπαροχή ή αποζημίωση σε χρήμα ή σε είδους της οριζόμενης συμβούλου από το Δήμο Αλμωπίας και τα νομικά του πρόσωπα του.  Η  παρούσα  ισχύει  ως  τη  λήξη  της  θητείας  του  δημάρχου,  πλην  της τροποποίησης ή ανάκλησής της.
Η παρούσα να κοινοποιηθεί
στις αρμόδιες υπηρεσίες (Γραφείο δημάρχου, αντιδημάρχους,  πρόεδρο  Δημοτικού  Συμβουλίου,  δημοτικούς  συμβούλους, Διευθύνσεις/Τμήματα/Γραφεία,  Νομικά  Πρόσωπα  Δήμου  Αλμωπίας),  στην ενδιαφερόμενη  και  να  αναρτηθεί  ηλεκτρονικά  στις  ιστοσελίδες  του  Δήμου Αλμωπίας και της «Διαύγειας».
 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης

 Μένουν βέβαια όλα τα υπόλοιπα προηγούμενα  με το περιβόητο ιδιωτικό συμφωνητικό από 1ης Σεπτεμβρίου  το οποίο παραδέχτηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος ότι υπάρχει , αλλά επισήμως είναι ένα έγγραφο –Φάντασμα. Διότι ουδέποτε απεστάλλει πουθενά αρμοδίως . Ούτε και δόθηκε στον προηγούμενο Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο που το ζήτησε εγγράφως
Η απόφαση του Δημάρχου ασφαλώς αποτελεί για τον ίδιο μια μεγάλη πολιτική ήττα χωρίς λόγο, Ακόμα δε χειρότερα ο  χειρισμός του μέχρι σήμερα. Παράλληλα όμως αποτελεί και μία έγκαιρη πράξη επανόρθωσης  που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγούσε. Ταυτόχρονα εμμέσως πλην σαφώς συμπαρασύρει και την παράταξη  του Νίκου Παρούτογλου   που στήριξε  ‘όλως περιέργως   μια   μη   νόμιμη  ενέργεια που μόνο   αναξιοπιστία προκάλεσε. 
 Φυσικά είναι πανεύκολο να συγκρίνει τις προηγούμενες αρμοδιότητες του ιδιωτικού συμφωνητικού με την σημερινή απόφαση. Είναι η νύχτα με την μέρα.

 Όμως υπάρχουν και πάλι αμφιβολίες αν όλα είναι σύννομα διότι όπως υποστηρίζουν κύκλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης οι διατάξεις του νόμου που επικαλείται ο δήμαρχος , κάνουν λόγο για κάτι διαφορετικό. Ίδωμεν

8 σχόλια:

  1. Πολλά ερωτηματικά μετά από αυτήν την νέα ενέργεια του δημάρχου σε σχέση με το τι υπογράφει για την σχέση με την ιδιώτη.
    1. Τι ισχύει τωρα; αυτή η απόφαση ή το προηγούμενο ιδιωτικό συμφωνητικό; ένα ιδιωτικό συμφωνητικό αν δεν ακυρωθεί συνεχίζει να ισχύει. Τι το έκαναν; το έσκισαν απλά και παει;
    2. Γιατί έπρεπε να διορθωθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό με απόφαση δημαρχου; ας άλλαζαν το "νόμιμο" συμφωνητικό.
    3. Γιατί άλλαξαν τις αρμοδιότητες της συμβούλου στην σημερινή αποφαση; Μήπως οι άλλες ήταν παρανομες;
    4. Τώρα θα έχει ευθύνη για τις συμβουλές της ή πάλι απαλλάσσεται από ευθυνες;
    5. Μπορεί να αναθέτει εργασίες συμβούλου με απόφαση δημάρχου;
    6. Γιατί δεν ακολουθεί τη διαδικασία που κάνει με τους άλλους ειδικούς συμβούλους που προκήρυξε και προσλαμβανει;
    7. Είναι νόμιμη μια τέτοια απόφαση δημαρχου;
    8. Και επιτέλους είχαν πρωτοκολλησει το ιδιωτ. Συμφωνητικό στο πρωτόκολλο ή είπαν ψέματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόφαση δημάρχου που έρχεται για να διορθώσει τα "κακώς κείμενα" του ιδιωτικού συμφωνητικού επικαλείται τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. 1 περ. θ’ του N.3852/10. Αλήθεια, διάβασε κανείς την συγκεκριμένη διάταξη;
    Ας δούμε τι γράφει ο νόμος: Άρθρο 58, Αρμοδιότητες του δημάρχου
    παρ. 1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κα­τευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπι­κής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
    Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
    περίπτωση θ) Συνιστά ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έρ­γου από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, υπαλλήλους του δήμου, υπαλλήλους του δημόσιου τομέα ή ιδιώτες για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων του δήμου, κα­θορίζοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους.
    Είδατε εσείς να ανταποκρίνεται η νέα απόφαση του δημάρχου στην περίπτωση θ; εφτιαξε ομάδα έργου με ένα άτομο; και ποιο συγκεκριμένο θέμα θα επεξεργαστεί η ιδιώτης ως ομάδα έργου με χρόνο διάρκειας εως το τέλος της θητείας του, επί 4 χρόνια; μας δουλεύετε;
    Η εμμονή σας στο λάθος δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την ανάγνωση της απόφασης δημάρχου στα έχοντας υπόψιν στην περίπτωση 2 διαβάζουμε για την ανάγκη της επικουρίας στον δήμαρχο από την ιδιώτη σύμβουλο.
    Συνεχίζοντας με την ανάγνωση του Ν.3852/10 βλέπουμε ότι ο νόμος το έχει προβλέψει και αυτό στο άρθρο 59, παρ. 1. "Το δήμαρχο επικουρούν οι αντιδήμαρχοι".
    Τελικά φτιάχνει ομάδα έργου με μια ιδιώτη της περίπτωσης θ του άρθρου 58 ή παίρνει την ιδιώτη για να τον επικουρεί ή καταργεί την αρμοδιότητα των αντιδημάρχων να τον επικουρούν ή μήπως θέλει πολλούς να τον επικουρούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κυρίαρχο πολιτικό ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Ποιο είναι το μέγεθος της συναλλαγής με τη συγκεκριμένη κυρία, που αναγκάζει τον Δήμαρχο να ξεφτιλίζεται έτσι, ψάχνοντας με αγωνία τις υποσημειώσεις των νόμων προκειμένου να την κρατήσει στην εξουσία; Με τι τον κρατάει και πόσο χαμηλά είναι διατεθειμένος να φτάσει πριν τον αναγκάσουν να τη διώξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στην λύσει της συμφωνίας με τους ανεξάρτητους και τον τέταρτο συνδιασμό έχει απάντηση. Βρίσκει γρήγορα , αμισθή επικουρούμενους για το έργο του. Τελικά στην Αλμωπία οι αυτοδιοικιτικοί είνια προχώ , αλοίμονο σε αυτούς που θέλουν να προσφέρουν με αντίτιμο . (στο τέλος της θητείας σου Δήμαρχε θα σου πώ πόσο μεγάλο κεφάλαιο είναι το αμισθή αλλά θα είναι αργά για σένα και την Αλμωπία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτείνω την εκδήλωση ενδιαφέροντος παροχής συμβουλών και προτάσεων στο δήμαρχο αμισθί από πολίτες. Δημιουργία τράπεζας προτάσεων δηλαδή. ¨Η μόνο η Χιτσκάκη έχει την θεία φώτιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και έτσι να γίνει και καλή πρόθεση να έχουν και άλλοι να βοηθήσουν αμισθί, έχει μεγάλη διαφορά γιατί δεν θα έχουν γραφείο στο δήμο, δεν θα έχουν πρόσβαση σε υποθέσεις του δήμου, δεν θα διατάζουν υπαλλήλους, δεν θα ελέγχουν αποφάσεις κλπ κλπ.

      Διαγραφή
  7. Εσύ ρε δικομανή Παράσχο γιατί μουγκάθηκες; Σε ψηφίσαμε για να βάλεις τάξη και είσαι ανύπαρκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)