Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

Δρόμοι – χείμαρροι στη Θάσο, πλημμύρες σε Λαμία, Κομοτηνή



Τα έντονα «φαινόμενα»... χτύπησαν και την Αττική - Πού είναι κλειστά τα σχολεία
Μετά την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (Αττική, Εύβοια κ.α.)
η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από το μεσημέρι της Πέμπτης (21/11) δημιούργησε προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ έντονα ήταν τα φαινόμενα ήταν και στη Θράκη. Λαμία, Θάσος (τα σχολεία είναι κλειστά) δέχθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Από την μανία της βροχής, δε γλίτωσε ούτε η Αττική, που δέχθηκε μεγάλο όγκο νερού, το ίδιο συνέβη και με την Κομοτηνή.
«Πνίγηκε» η Θάσος, κλειστά τα σχολεία
Το νησί της Θάσου δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα από την νεροποντή της Πέμπτης (21/11). Στο νησί έπεσαν 102 mm νερού, με δρόμους και κτίρια να πλημμυρίζουν. Στο συγκεκριμένο νησί τα φαινόμενα… έφτασαν τα ξημερώματα. Σπίτια και καταστήματα στη περιοχή Λιμεναρίων υπέστησαν καταστροφές, ενώ ρέματα ξεχείλισαν και η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει τον δρόμο Καλυβίων – Λιμεναρίων. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, καθώς το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία.

Σχολικό λεωφορείο κόλλησε στα νερά στην Κομοτηνή
Νωρίς την Πέμπτη (21/11) στη Χαλκιδική ταξί λόγω των πλημμυρών κατέληξε στη θάλασσα, με τον οδηγό ευτυχώς να το βγαίνει γρήγορα εκτός, στη Βέροια οδηγοί εγκλωβίστηκαν, αργότερα παρόμοια θέματα σημειώθηκαν στη Θράκη.
Συγκεκριμένα, προβλήματα υπήρξαν και στη Κομοτηνή, όπου ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημά του και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί. Σε άλλο περιστατικό, σχολικό λεωφορείο την ώρα που μετέφερε μαθητές σε χωριά μαθητές, κόλλησε στα νερά και χρειάστηκε η συνδρομή ενός τρακτέρ για να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι.

Προβλήματα και στην Λαμία από την κακοκαιρία
Στη Λαμία αρκετά σπίτια πλημμύρισαν, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις. Μετά τις 8 τη νύχτα ξέσπασε δυνατή βροχή, που προκάλεσε πολλά προβλήματα με αρκετούς κατοίκους να καλούν την πυροσβεστική για άντληση υδάτων. Προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετώπισε και η Βοιωτία.
Έβρεχε για πολλές ώρες στην Αττική
Από το κύμα της κακοκαιρίας «χτυπήθηκε» και η Αττική, όπου έβρεχε για πολλές ώρες και με μανία. Από τις 17:00 , όταν και «σκοτείνιασαν» τα πάντα, ξέσπασε δυνατή βροχή που κράτησε ώρες.
Τα προβλήματα στους δρόμους ήταν τεράστια, ενώ η νεροποντή διέκοψε ακόμη και αγώνα βόλεϊ του επαγγελματικού πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Φοίνικα Σύρου, καθώς έσταζε η οροφή. Πάρνηθα, Παλλήνη και Αγία Παρασκευή είχαν την μεγαλύτερη ποσότητα νερού στην διάρκεια της κακοκαιρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)