Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Eορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Έδεσσα




Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και ανοικτή έκθεση οπλικών συστημάτων


Με επισημότητα και εκπροσώπηση όλων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν χθες (21/9), ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας. Εντός του ναού πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πέλλας Αντώνιο Παπακώστα. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο διαχρονικό και σύγχρονο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και, ιδίως, στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για τη διατήρηση της ειρήνης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Στρατού και περιλάμβαναν τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τους ένστολους και λοιπούς παραβρισκόμενους. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, υπήρχε ανοικτή στο κοινό έκθεση οπλισμού την οποία επισκέφτηκαν μαθητές σχολείων και πολίτες.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο Δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου, η Δήμαρχος Σκύδρας  Κατερίνα Ιγνατιάδου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, στελέχη των πολιτικών, στρατιωτικών και παραγωγικών αρχών και φορέων, απόστρατοι αξιωματικοί, μέλη των εφεδροπολεμικών οργανώσεων, των Αναπήρων Πολέμου, των Συνδέσμων Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, της Εθνικής Αντίστασης, μαθητές  και πλήθος κόσμου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)