Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Έλλειψη αντιγριπικών φαρμάκων όσο τα κρούσματα αυξάνονται – Χρειάζεται συνταγή γιατρού λέει ο ΕΟΦ

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί
Έλλειψη φαρμάκων κατά της γρίπης, και εδικά του TAMIFLU, καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, ενώ την ίδια στιγμή τα κρούσματα της ασθένειας κάνουν την εμφάνιση τους όλο και πιο συχνά, ενώ μάλιστα κλείνουν και σχολεία σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση του ΕΟΦ με ανακοίνωση αναφέρει ότι:
«Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων TAMIFLU και RELENZA ορίζεται με περιορισμένη ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».
Έτσι, περιορίζεται η δυνατότητα διάθεσης του φαρμάκου, ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ τoυ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνων,  αναφέρει πως ειδικά υπάρχει μεγάλη έλλειψη Tamiflu ενώ η ζήτηση, ειδικά το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν τεράστια και τα ράφια άδειασαν.
Για τον ίδιο, η έλλειψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ιατροφαρμακευτικής δαπάνης και ζήτησε άμεσα βήματα για να λυθεί το φαινόμενο και να προστατευτεί ο πληθυσμός.
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τα εμβόλια παρουσιάζουν μειωμένη ζήτηση.


Πηγή:altsantiri.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανίκανη κυβέρνηση. Ανύπαρκτοι βουλευτές. Καρατζοβιτες τη σημερινή ΝΔ πρέπει να την τιμήσουμε. Μας στέρησε ακόμη και τον υποψήφιο βουλευτή από την επαρχία μας. Μας στερεί την ασφαλη οδική σύνδεση μας με Θεσσαλονίκη. Μας ξέχασε στο θέμα της Μακεδονίας μας. Λευκό συμπατριώτες Λευκό στις άλλες εκλογές. Ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Λευκό ρεεεεε.. .Ντροπή στους βουλευτές μας. Κρίμα και τους ψηφίσαμε. Πήραμε όμως το μάθημα μας. Παιδιά ολοι Λευκο. Αντίδραση στο πούλημα. Αντίδραση στην απαξιωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)