Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Συνελήφθη ο δραπέτης «τοξοβόλος του Συντάγματος»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ


Συνελήφθη ο δραπέτης «τοξοβόλος του Συντάγματος»
Η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έγινε τη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά την οποία έγιναν τρεις συλλήψεις, έφερε στα χέρια των αρχών τον 25χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη, τον λεγόμενο «τοξοβόλο του Συντάγματος».

Ο Μιχαηλίδης εντοπίστηκε σε σπίτι της περιοχής των Εξαρχείων, το οποίο ανήκει σε φίλη του και οι αρχές εκτιμούν πως μάλλον την είχε επισκεφθεί και δεν έμενε εκεί, ενώ μαζί του συνελήφθησαν δύο γυναίκες, με τη μία να θεωρείται συνεργός της Πόλας Ρούπα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έρευνα για τον Μιχαηλίδη έφερε και σοβαρά ευρήματα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οπλισμό.
Ο Μιχαηλίδης ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Τίρυνθας από όπου είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούνιο, δεν επέστρεψε και αναζητούνταν. Είχε κατηγορηθεί  για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ο χαρακτηρισμός «τοξοβόλος» τον συνοδεύει από επεισόδια που είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας το 2011, με τον ίδιο να καταγράφεται να στρέφει ένα τόξο προς τη Βουλή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για την επιχείρηση και τις συλλήψεις η ΕΛΑΣ εξέδωσε την ανακοίνωση:
«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)