Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Αμερικανικά δίκτυα εξετάζουν αν θα μεταδίδουν τις δηλώσεις Τραμπ...

...λόγω fake news...
Το ερώτημα εάν θα πρέπει να αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τον κορονοίό, όταν αυτός μεταφέρει ψευδείς πληροφορίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία φαίνεται να απασχολεί στελέχη των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων της χώρας.

Συνοψίζοντας το κλίμα που επικρατεί σε αρκετά δημοσιογραφικά γραφεία η Μάργκαρετ Σάλιβαν σχολίαζε στην Washington Post ότι «ενώ οι ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου θα έπρεπε να προσφέρουν στο κοινό σημαντικές και εμπεριστατωμένες πληροφορίες για την τρομακτική κρίση που αντιμετωπίζει, καταλήγουν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα».

Το πρώτο βήμα στην διακοπή της μετάδοσης των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου έκανε το δημόσιο ραδιόφωνο του Σιατλ, KUOW, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι αναγκάζεται να το κάνει καθώς παρατηρείται ένα «μοτίβο ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών η ορθότητα των οποίων δεν μπορεί να ελεγχθεί κατά τη διάρκεια μια ζωντανής μετάδοσης».

Το KUOW ανήκει στο δίκτυο της δημόσιας ραδιοφωνίας των ΗΠΑ NPR.





Αρκετοί ακόμη παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών, όπως ο Joe Scarborough του MSNBC, δηλώνουν πλέον δημόσια ότι δεν υπάρχει «κανένα πλεονέκτημα για τους πολίτες» από την αναμετάδοση των δηλώσεων Τραμπ.

Η διασπορά από τον Ντόναλντ Τραμπ ψευδών ειδήσεων που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων θέτει τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης απέναντι σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Καταρχήν αναμένεται να χάσουν έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων καθώς οι καθημερινές δηλώσεις του προέδρου προσφέρουν ρεκόρ τηλεθέασης και ακροαματικότητας. Την ίδια στιγμή οφείλουν να παρουσιάζουν τις θέσεις του δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη της χώρας.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τις τελευταίες 24 ώρες τους χίλιους νεκρούς από τον κορονοϊό. Η εξάπλωση του ιού οδηγεί σε τρομακτικές καταστάσεις την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, η οποία λόγω του ιδιωτικού συστήματος υγείας, διαθέτει λιγότερα κρεβάτια νοσοκομείου ανά κάτοικο ακόμη και από την Ελλάδα ή την Ιταλία.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)