Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα...



Ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας λόγω του νέου κορονοϊού Covid-19, για τις επόμενες 14 (ημερολογιακές) μέρες με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονϊού.

Ειδικότερα...
ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. "Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών. Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται. Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου" σημείωσε ο υπουργός.


Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση λήφθηκε διότι διαπιστώνεται ότι τα παιδιά κρατούν υψηλό ιικό φορτίο ενώ τα ίδια δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Δηλαδή τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό σε ενήλικες και τα ίδια να μην παθαίνουν τίποτα! Έτσι αποφασίστηκε να ληφθούν τα μέτρα τώρα και όχι σε 2-3 βδομάδες, όπως ήταν η αρχική λογική.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ορφανά κρούσματα είναι μόλις 5, καθώς ένα ακόμη αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο κατά πάσα πιθανότητα, και αυτά δεν θεωρούνται "επικίνδυνα" για να μεταδώσουν τη νόσο. Ο αριθμός αυτός ίσως να μην είναι ενδεικτικός για τη λήψη τόσο διευρυμένου μέτρου, έχει να κάνει με τη διατήρηση του ιικού φορτίου ακόμη και 20 μέρες σε ηλικίες 30-69 ετών. Αλλά φαίνεται ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες μετά τη 10η μέρα ο ιός από αυτούς δεν μεταδίδεται, σε αντίθεση με τα παιδιά.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει επίσης και άλλες χώρες όπως η Τσεχία, η Καλιφόρνια σε παιδιά μέχρι ηλικίας 12 ετών, επίσης και Ρουμανία και Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)