Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ο καιρός σήμερα...

Για σήμερα, Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, σταδιακά στις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και...



ανατολικού Αιγαίου και τα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως τη Χαλκιδική). Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 16 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Κρήτη τους 20.
 

Βροχές και καταιγίδες και στη Θεσσαλονίκη    

Καιρός: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια
Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Βροχές στην Αττική – Έντονα φαινόμενα προς το βράδυ

Καιρός: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ιδιαιτέρως από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στρεφόμενοι από αργά το βράδυ στα δυτικά σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)