Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Στο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου ο όρος «κατ' οίκον Εκκλησία»...



«Να προσκαλέσουμε τον Κύριο στο σπίτι μας, στη δική μας Εκκλησία και θα έρθει κοντά μας», προέτρεψε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Μετά την..
περιφορά του Επιταφίου εντός του ναού και κεκλεισμένων των θυρών, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως και πάλι «εμείς από τις εκκλησίες μας και εσείς από τις κατ' οίκον εκκλησίες θα ενώσουμε τις προσευχές μας και νοερά θα λιτανεύσουμε όλοι μαζί το σώμα του Κυρίου Ιησού Χριστού».

Εν συνεχεία, μίλησε για τις δυσκολίες που βιώνουμε αυτές τις ημέρες με τη φονική πανδημία, και υπογράμμισε ότι «είναι μια ευκαιρία αυτή η δυσκολία που παρουσιάστηκε σήμερα σε όλα τα πλάτη της γης, μέσα στο σπίτι μας, την κατ' οίκον εκκλησία, να βαθύνουμε στον εαυτό μας και να βρούμε πώς αυτή η αγάπη καλλιεργείται πραγματικά και πώς εκδηλώνεται προς τα έξω».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι ο όρος «κατ' οίκον Εκκλησία», μας παραξένεψε λιγάκι και μας φάνηκε δύσκολος, αλλά στο διάβα της ζωής της Εκκλησίας συναντάμε κατ' οίκον εκκλησίες στις φυλακές, στους αγώνες τους παλαιούς, αλλά και στους νεώτερους.

Καταληκτικά στην πεντάλεπτη ομιλία του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε αναφορά στη συνάντηση του Ιησού με τον Ζακχαίο και στην ομολογία του Κυρίου ότι σε αυτό το σπίτι έγινε Σωτηρία. «Στη δική μας την εκκλησία, του δικού μας σπιτιού, να προσκαλέσουμε τον Κύριο, να τον ζητήσουμε και θα έρθει κοντά μας», πρότεινε και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε, ούτε θα μάθουμε ποτέ τι είπε ο καθένας και τι ζήτησε, αλλά θα ξαναγίνει αυτό που είπε ο Κύριος στο σπίτι του Ζακχαίου ‘'Σήμερα στο σπίτι αυτό εγένετο Σωτηρία''».

AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)