Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Το παιδί- θαύμα από την Πέλλα...

...εντυπωσιάζει και στη Γερμανία.
Ο 8χρονος με υψηλό IQ...

Ο 8χρονος Τάσος Γεραντίδης, το παιδί από την Πέλλα με δείκτη νοημοσύνης που αγγίζει το 148,5 που εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του στα μαθηματικά, έχει καταπλήξει τους δασκάλους του και στη Γερμανία, όπου έχει...
εγκατασταθεί πλέον.   

Τον περασμένο Ιανουάριο ο 8χρονος, που κάνει σύνθετους υπολογισμούς με το μυαλό του σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γερμανία. Παρά τη σύντομη φοίτησή του στο σχολείο- λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- εντυπωσίασε και τους νέους δασκάλους του.   «Μέσα σε τρεις ημέρες που πήγε στο σχολείο ο Τάσος, μας κάλεσαν οι εκπαιδευτικοί διότι διέκριναν τις δυνατότητες και το προχωρημένο επίπεδό του στα μαθηματικά. Πήγαμε τα τεστ ΙQ, στα οποία υποβλήθηκε ο γιος μου και..."έπαθαν πλάκα" με το επίπεδό του», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατέρας του 8χρονου, Ανδρέας Γεραντίδης.  

 «Τα παιδιά (σ.σ. ο Τάσος και η αδελφή του) κάνουν εντατικά μαθήματα της γερμανικής γλώσσας και μαθαίνουν πολύ γρήγορα έτσι ώστε σύντομα να μπουν στα κανονικά τμήματα των σχολείων. Τώρα μένει να δούμε σε ποια τάξη θα πάει ο Τάσος, καθώς σίγουρα δεν μπορεί να πάει στην ίδια τάξη με τα παιδιά της ηλικίας του», συμπλήρωσε.   

Αμέσως μόλις ξεκίνησαν τα μαθήματα, μετά το κλείσιμο εξαιτίας της πανδημίας, οι δάσκαλοι του 8χρονου Τάσου κατάλαβαν πως η περίπτωσή του είναι ξεχωριστή. «Ήμασταν λίγο άτυχοι. Αν και όλα πήγαν καλά, τακτοποιηθήκαμε αμέσως και ξεκίνησαν τα παιδιά το σχολείο, σε περίπου δέκα ημέρες σταμάτησαν, λόγω της κατάστασης με την πανδημία Covid-19. Τώρα ξεκίνησαν πάλι τα μαθήματα και αμέσως οι εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν ότι ο Τάσος είναι διαφορετικός. Μας είπαν ότι έχει τεράστια διαφορά από τους συμμαθητές του και τού έδωσαν μαθήματα για δύο- τρεις μεγαλύτερες τάξεις. Γενικά, τα παιδιά στην Ελλάδα -και η κόρη μου- είναι πιο προχωρημένα από τα παιδιά της ίδιας ηλικίας εδώ», δήλωσε ο κ. Γεραντίδης.  

 Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονταν πολύ για την ψυχολογία των παιδιών και πήγαιναν και στο σπίτι, σημειώνει. «Έφερναν φακέλους και φωτοτυπίες για να ασχολούνται τα παιδιά και ήταν συνέχεια κοντά μας. Μας έχει κάνει φοβερή εντύπωση ότι ειδικά στο θέμα της παιδείας, είναι πολύ οργανωμένοι και ασχολούνται πάρα πολύ με τα παιδιά», τόνισε ο πατέρας του Τάσου.   

Η οικογένεια έχει εγκατασταθεί στη Νυρεμβέργη, όπου οι γονείς βρήκαν αμέσως δουλειά και συνέχισαν να εργάζονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Τάσος και η οικογένειά του δεν θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, κάτι που πιθανότατα θα κάνουν τα Χριστούγεννα. Μέχρι τότε ο 8χρονος θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να «κυνηγήσει» με όλες τις δυνάμεις του το όνειρό του, που είναι η διάκριση στα αγαπημένα του μαθηματικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)