Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Φωτιά στο καλό κλίμα για τον εμβολιασμό έβαλαν οι τροπολογίες Κικίλια - Πέτσα

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Μιχάλη Χατζηκωνσαντίνου

Οι δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση, μία για την εκστρατεία εμβολιασμού και μία για την αναμόρφωση της διαφημιστικής αγοράς στα ΜΜΕ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή η έκτακτη προώθηση εμβόλιμων ρυθμίσεων από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα, υπό το πρόσχημα της προώθησης της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν από την ψήφιση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία όταν έγινε γνωστό ότι κατατέθηκαν δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες: μία για την εκστρατεία εμβολιασμού (του Β. Κικίλια) και μία για την αναμόρφωση της διαφημιστικής αγοράς στα ΜΜΕ (του Στ. Πέτσα).

Στο άκουσμα αυτής της εξέλιξης οι βουλευτές όλων των κομμάτων ζήτησαν από την κυβέρνηση να αναβάλει για αύριο τη συζήτηση των δύο τροπολογιών προκειμένου να έχουν τον χρόνο να τις μελετήσουν.

Όμως τα κυβερνητικά στελέχη αρνήθηκαν λέγοντας ότι πρόκειται για επείγουσες διατάξεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το κοινοβούλιο

Ωστόσο όταν οι βουλευτές πήραν τις τροπολογίες στα χέρια τους διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνουν πολυάριθμες ρυθμίσεις οι οποίες δεν σχετίζονταν σε τίποτε με την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

Υπό αυτά τα δεδομένα ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν στις δύο τροπολογίες και κάλεσαν εκ νέου την κυβέρνηση να επιλέξει την κανονική διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.  Καταλόγισαν δε στους δύο υπουργούς ότι υπονόμευσαν τη συναίνεση υπέρ του εμβολιασμού που είχε επιτευχθεί λίγη ώρα νωρίτερα με δημόσιες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί το κοινοβούλιο» για να περάσει άσχετες ρυθμίσεις.

ΚΙΝΑΛ: Ο υπουργός Υγείας υποβαθμίζει το ζήτημα του εμβολιασμού

«Δεν θα συμμετάσχουμε στην απαξίωση του κοινοβουλίου» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι με τη στάση του «υποβαθμίζει το θέμα του εμβολιασμού».

«Η κυβέρνηση επιλέγει αυτό το δρόμο όχι γιατί προκύπτουν τα γεγονότα αλλά γιατί βαδίζει χωρίς σχεδιασμό» κατήγγειλε επίσης και επέρριψε στην κυβέρνηση «αδράνεια και εφησυχασμό».

ΜέΡΑ 25: Τορπιλίζουν την συναίνεση στον εμβολιασμό

Εκ μέρους του ΜέΡΑ 25 η Φωτεινή Μπακαδήμα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τη συμπεριφορά της τορπιλίζει και υπονομεύει τη συναίνεση που έχει επιτευχθεί για τον εμβολιασμό.

Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε ούτε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση που στηλίτευσαν τον κυβερνητικό τρόπο νομοθέτησης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)