Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Πότε ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα - Επόμενο βήμα η μετακίνηση εκτός νομού

Πότε ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα - Επόμενο βήμα η μετακίνηση εκτός νομού

 

Δύο μήνες απομένουν για να μπορέσουν τα χιονοδρομικά κέντρα να καλύψουν μέρος της ζημιάς που έχουν υποστεί από το lockdown και την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού. 

Κυβέρνηση και ειδικοί συμφωνούν ότι μπορεί να ανοίξει η μετακίνηση από νομό σε νομό ούτως ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

Πότε θα ληφθούν αποφάσεις

Όλα δείχνουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα στοιχεία και οποιεσδήποτε σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη Παρασκευή.

Ήδη από χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε θετικός στο άνοιγμα, εφόσον όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλά.

«Έχει συζητηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε, τα χιονοδρομικά είναι «εποχική δραστηριότητα», ενώ εξήγησε πως «δεν μπορούν να δουλέψουν αν δεν υπάρχει μετακίνηση από νομό».

Σήμερα πάντως ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως την Παρασκευή θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της πρώτης εβδομάδας της λειτουργίας του εμπορίου. Τα υπόλοιπα «δεν είναι της παρούσης».

«Ναι» και ενδοιασμοί από τους ειδικούς

Για τη μετακίνηση από νομό σε νομό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε θετική γιατί -όπως είπε- θα υπάρχει θέμα με τις μετακινήσεις, ενώ «ναι» είπε και στο άνοιγμα της εστίασης.

Θετική για το άνοιγμα της εστίασης και την μετακίνηση από νομό σε νομό και η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επισήμανε ωστόσο ότι ναι μεν στους εξωτερικούς χώρους των χιονοδρομικών κέντρων δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά για τα σαλέ ήταν ξεκάθαρη πώς δεν γίνεται να ανοίξουν. «Πού θα αλλάζεις; Πού θα κόβεις εισιτήριο;» διερωτήθηκε πράγμα που σημαίνει πώς πρέπει να βρεθεί μια άλλη φόρμουλα.

Αρκετά διστακτικός απέναντι στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, παρουσιάστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση σε πράσινους νομούς από άλλους νομούς» ανέφερε σήμερα στο OPEN.

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)