Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Ίσως να μυρίσει καλοκαίρι τον Φεβρουάριο


Σάκης Αρναούτογλου: Ίσως να μυρίσει καλοκαίρι τον Φεβρουάριο

 

Ο καιρός μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου από τον Σάκη Αρναούτογλου. Ήπιες θερμοκρασίες, «άρωμα» καλοκαιριού και προσοχή για τη Δυτική Ελλάδα. Αναλυτικά η πρόγνωσή του.

Περαιτέρω σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 παρουσίασε την τάση του καιρού για το Σαββατοκύριακο αλλά και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου με τα προγνωστικά του στοιχεία να δίνουν ένα «άρωμα» καλοκαιριού για κάποιες μέρες την επόμενη εβδομάδα.

Ο καιρός πάντως το τριήμερο που μας έρχεται θα παρουσιάσει αρκετές εναλλαγές, κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι νοτιάδες, ενώ θα παρατηρηθεί ένα έντονο «άνοιξε-κλείσε» που θα έχει βροχές και πιο μαλακές θερμοκρασίες από ότι τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στη Δυτική Ελλάδα γιατί, όπως εξήγησε, οι βροχές θα βρουν κορεσμένο έδαφος από τις προηγούμενες ημέρες και υπογραμμίζει μια «εμμονή του καιρού να δίνει παρατεταμένες βροχοπτώσεις στις ίδιες περιοχές»

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου:

Πέμπτη 28/01

Οι παγεροί βόρειοι άνεμοι θα κοπάσουν και ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κάποιες περιοχές θα συνεχίσουν να έχουν κάποια σύννεφα τα οποία θα δίνουν κάποιες μπόρες, βροχές και μπόρες χιονιού, κυρίως στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Παρασκευή 29/01

Από την Πέμπτη το βράδυ θα αρχίσει να ξανασυννεφιάζει στη Δυτική Ελλάδα και αναμένονται κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Η συννεφιά θα ξεκινήσει να απλώνεται το πρωί προς τα ανατολικά αλλά ο καιρός θα ξανανοίξει μέσα στη μέρα.

Σάββατο 30/01

Θα ξεκινήσει πολύ άστατο και βροχερό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Και πάλι θα ανοίξει ο καιρός μέχρι το απόγευμα σχεδόν παντού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πιθανότατα στη βόρεια Ελλάδα. Οι νοτιάδες δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τα 8 μποφόρ.

Κυριακή 31/01

Θα ξαναχαλάσει ο καιρός με κάποιες βροχές, ενώ σε μεγάλα υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, πολύ ενισχυμένοι θα είναι οι νοτιάδες που θα ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ.

Δευτέρα 01/02

Και πάλι βροχερός ο καιρός στις ίδιες περιοχές, δηλαδή στα δυτικά. Στα 5-6 μποφόρ οι άνεμοι.

Η τάση του καιρού το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, στις 1-2 Φεβρουαρίου δεν αναμένεται οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη να ρίξουν ιδιαίτερα τη θερμοκρασία στην Ελλάδα. Ο καιρός θα είναι ήπιος και ίσως λίγο πιο ψυχρός στα βόρεια της χώρας.

Στις 3-4 Φεβρουαρίου ίσως ψυχράνει στη βόρεια Ελλάδα χωρίς να έχει σημαντική πτώση η θερμοκρασία.

Στις 5-6 Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας και «ίσως μυρίσει καλοκαίρι εκείνη την περίοδο» όπως σχολίασε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3.

Τέλος, στις 7-8 Φεβρουαρίου, θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας στα Βαλκάνια, την οποία, όπως εκτιμά, θα δούμε μετά τις 10-11 του μήνα αν θα είναι αισθητή και στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά το δελτίου καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου:

 
Πηγή:ieidiseis.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)