Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Οι Γερμανοί βάζουν τέλος στο Πάσχα, οι Έλληνες αγωνιούν για μετακίνηση εκτός νομού

Οι Γερμανοί βάζουν τέλος στο Πάσχα, οι Έλληνες αγωνιούν για μετακίνηση εκτός νομού

Τέλος στα όνειρα για το Πάσχα βάζουν οι Γερμανοί, ενώ οι Έλληνες περιμένουν με αγωνία να μάθουν αν θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, έστω και για το Πάσχα, που είναι αρχές Μαΐου.

Τα ταξίδια για το Πάσχα διαγράφουν οι Γερμανοί, που βρίσκονται στο δικό τους lockdown, ενώ οι Έλληνες ζούμε τη δική μας καραντίνα, μέσα στη Μήδεια και τα χιλιάδες προβλήματα που έφερε, ενώ όπως είναι φυσικό υπάρχει η μεγάλη αγωνία για τη μετακίνηση εκτός νομού, έστω για το Πάσχα.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς Ματίνα Παγώνη μόλις προχθές είπε: «Αν γίνουν οι εμβολιασμοί βάσει του προγράμματος και εφόσον έρθουν όλα τα εμβόλια που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της ΕΕ και των εταιρειών, τότε έως τον Ιούνιο εκτιμούμε ότι θα έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού και θα υπάρχει σχετική ανοσία του πληθυσμού, ώστε από το καλοκαίρι, όταν έρθουν και τουρίστες, να αρχίσουμε να αλλάζουμε κατάσταση» σημείωσε μιλώντας στον ANT1.

Ωστόσο, όπως είπε «το Πάσχα θα το περάσουμε με μέτρα. Δεν νομίζω να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, δεν θα μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση».

Για τους Γερμανούς τα πράγματα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα και μπαίνει τέλος στα όνειρα για πασχαλινό τραπέζι κάπου στην Κρήτη... Οι πιθανότητες είναι λίγες σύμφωνα με δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων, που ζητούν να «διαγραφούν» τα ταξίδια το Πάσχα.

Όπως γράφει η DW, το «φυτίλι» άναψε τις προάλλες ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ. Είπε μάλλον αυτό, που κάποιο θεωρούν ως αυτονόητο. Ότι λόγω της πανδημίας πρέπει να αποκλείονται τα ταξίδια το Πάσχα.

«Είμαι της άποψης» είπε επί λέξει στην κυριακάτικη Bild (14.02), «ότι οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, φέτος διακοπές το Πάσχα δυστυχώς δεν πρέπει να γίνουν», εφιστώντας την προσοχή στο ότι μεγαλύτερη κινητικότητα θα μπορούσε να υπονομεύσει τις επιτυχίες στην καταπολέμηση της πανδημίας. Στήριξη βρήκε από τον άκρως προβεβλημένο Καρλ Λάουτερμπαχ, ειδήμονα σε θέματα υγείας από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που έχει αναδειχθεί σε καλή συνείδηση της πανδημίας και γι αυτό δέχεται απειλές από αρνητές των προστατευτικών μέτρων.

«Υποθέτω ότι φέτος δεν πρόκειται να κάνουμε διακοπές του Πάσχα» είπε στην Welt.

Οι εβδομάδες του Πάσχα θα πρέπει να χρησιμεύσουν για όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές για να αποφευχθεί η απειλή ενός τρίτου κύματος με τις επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Εάν αυτό επιτευχθεί, δεν θα πρέπει η επιτυχία να καταστραφεί στις διακοπές.

Η εκδοχή περί φετινού Πάσχα των δύο πολιτικών ήταν αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις και να ξεσηκώσει την οργή των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου. Η Ένωση Ανεξάρτητων Επιχειρηματιών Ταξιδιών asr επέκρινε τον πρωθυπουργό της Σαξονίας και χαρακτήρισε τα λεγόμενά του παντελώς πρόωρα και μη κατανοητά. «Δεν είναι τα ταξίδια που ωθούν προς τα πάνω τα κρούσματα. Εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός, ανεξαρτήτως εάν βρίσκεται στο Βερολίνο ή στις Βαλεαρίδες» αντέκρουσε ο Γιόχεν Τσεχ, πρόεδρος του asr στο Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανίας RND. 

Ποια είναι η γνώμη της κυβέρνησης; Δεν θέλει να κάνει προγνωστικά για το Πάσχα και τις πασχαλινές διακοπές. Ερωτηθείς σχετικά στο χθεσινό (15.02) κυβερνητικό μπρίφινγκ ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κράτησε αποστάσεις. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει προγνωστικά για τις πασχαλινές διακοπές. Όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που πολλά εξελίσσονται προς μια θετική κατεύθυνση, αλλά η κατάσταση παραμένει αβέβαιη λόγω των μεταλλάξεων». Ο Ζάιμπερτ επέστησε την προσοχή στον υπαρκτό κίνδυνο από τις μεταλλάξεις. «Υποθέτω ότι το Πάσχα 2021 θα είναι μια κάπως διαφορετική γιορτή από ότι το Πάσχα 2020».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)