Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Το επιτελικό κράτος κράτος πνίγηκε στο χιόνι: Lockdown σε ότι …λειτουργεί!

Βασίλης Σκουρής
Βασίλη Σκουρή

Δεν λειτούργησαν οι συγκοινωνίες, ολόκληρες περιοχές χωρίς ηλεκτρικό και νερό, έκλεισε εθνική οδός και πολλές κεντρικές αρτηρίες, ανεστάλη ο εμβολιασμός, κρίθηκε πως δεν θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το 112.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο χιονιάς που ξέσπασε στην Αττική αυτές τις μέρες δεν είναι συνηθισμένος, δεν συμβαίνει κάθε χρονιά. Δεν χωρά όμως αμφιβολία και ότι το επιτελικό κράτος πνίγηκε στο χιόνι, πριν καν ολοκληρωθούν οι συνέπειες της θεομηνίας.

Με τη συνήθη δόση αυτοϊκανοποίησης και τη στήριξη των «χρήσιμων ηλιθίων» από μέσα ενημέρωσης, το επιτελικό κράτος, επέλεξε να κλείσει ότι λειτουργούσε και δεν είχε κλείσει από τον κορονοϊό, αγνοώντας την ταλαιπωρία των πολιτών!

Μεταξύ άλλων-όταν γράφονταν το ρεπορτάζ:

-Σταμάτησαν όλες οι συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα! Όσα αστικά λεωφορεία επιχείρησαν να βγουν το πρωί από τα αμαξοστάσια αποσύρθηκαν σχεδόν αμέσως και μάλιστα χωρίς ενημέρωση, με αποτέλεσμα οι όποιοι εργαζόμενοι ανέμεναν να πάνε στη δουλειά τους κόντεψαν να μείνουν …χιονάνθρωποι στις στάσεις! Ο αστικός σιδηρόδρομος όταν λειτούργησε έφτανε μέχρι το σταθμό Ειρήνη. Το μετρό λειτούργησε μέχρι την Πλακεντίας και δεν πήγαινε στο αεροδρόμιο, ενώ κλειστός ήταν και ο δρόμος προς το αεροδρόμιο για δυο ώρες!

-Μετά την εθνική οδό δεν λειτούργησαν και κεντρικοί οδικοί άξονες της Αθήνας, όπως είχαν δεσμευτεί κυβέρνηση και περιφέρεια, ενώ για τους παράδρομους καλύτερα να μην γίνεται κουβέντα. Αξίζει να σημειωθεί πως το κλείσιμο της εθνικής οδού δεν το ζήτησε, επισήμως τουλάχιστον, η Νέα Οδός που έχει ως παραχωρησιούχος την ευθύνη, αλλά αποτέλεσε απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

-Το πρόβλημα ηλεκτροδότησης ήταν πολύ μεγάλο, αφού σημαντικές περιοχές της Εύβοιας, μέρη της Κρήτης και πολλοί και σημαντικοί δήμοι της Αθήνας έμειναν χωρίς ρεύμα. Χωρίς δηλαδή θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς ίντερνετ, χωρίς φαγητό, χωρίς τηλεόραση κοκ.

-Ο εμβολιασμός, που η πολιτεία υποσχέθηκε μέσα από απόφαση που ελήφθη την Δευτέρα, δεν έγινε, παρότι οι ηλικιωμένοι περίμεναν, καθώς δεν είχαν ενημέρωση.

Η πολιτεία έκρινε πως δεν απαιτείται να ενεργοποιηθεί το 112 σε καμία περίπτωση.

Από το βράδυ της Τρίτης το μεγάλο πρόβλημα στο Λεκανοπέδιο είναι ο παγετός, που αναμένεται να νεκρώσει ακόμα περισσότερο ολόκληρη η Αττική την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)