Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Τσίπρας για Ικαρία και Παιδεία: Σταματήστε τις αθλιότητες, να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για ΑΕΙ

Τσίπρας για Ικαρία και Παιδεία: Σταματήστε τις αθλιότητες, να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για ΑΕΙ

 Μιχάλης Χατζηκωσταντίνου

Μήνυμα στην κυβέρνηση να σταματήσει τις αθλιότητες και το παιχνίδι ευθυνών για τον κορωνοϊό και να αναστείλει τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παιδεία βάζοντας πάνω από όλα την προστασία της δημόσιας υγείας, έστειλε από τη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Να αναλάβετε την ευθύνη για το γεγονός ότι αν δεν αναστείλετε τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης θα υπάρχουνε ευλόγως αντιδράσεις, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις οι οποίες πιθανόν να επιδεινώσουν όπως πολλοί λένε την επιδημιολογική κατάσταση» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση.

«Σας ζητώ την ύστατη στιγμή να αναστείλετε τη συζήτηση και την ψήφιση σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση. Κάλεσε, μάλιστα, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να φέρει στο μέλλον ακριβώς το ίδιο νομοσχέδιο αν θέλει για να συζητηθεί σε συνθήκες άνεσης και χαμηλότερου κινδύνου, κάτι το οποίο όμως απέρριψε εκείνη.

«Αθλιότητα να μετατρέπεται η ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ»

Αναφερόμενος στον σάλο που προκλήθηκε για τη λογοκρισία στην ΕΡΤ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για την ύπαρξη «αόρατου αρχισυντάκτη» ο οποίος προέτρεψε τους παραγωγούς να μην παίζουν φωτογραφίες και βίντεο. «Ούτε στις σκηνές του Λούφα και Παραλλαγή δεν είδαμε τέτοια σημειώματα» κατήγγειλε και χαρακτήρισε την ΕΡΤ «κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ» υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι με νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ η Δημόσια Τηλεόραση έχει περάσει στην ευθύνη του πρωθυπουργού.

Κατήγγειλε δε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ότι όλα αυτά τα κάνει επειδή έχουν την εντύπωση ότι με τη φοβερή επικοινωνιακή υπεροπλία που διαθέτουν μπορούν να κάνουν «ό,τι γουστάρουν». «Γιατί ο πρωθυπουργός δεν τηρεί τα μέτρα; Γιατί μπορεί να το κάνει. Γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής δεν προσδιορίζει συζήτηση για τα ζητήματα δημοκρατίας που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί έτσι. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή για την Ικαρία; Γιατί έτσι θέλει» είπε ο κ. Τσίπρας.
Ποιοι είναι αυτοί που δεν έπρεπε να παίξουν δίπλα στον κ, Λιγνάδη;

Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε, όμως, και το τμήμα της ίδιας εσωτερικής οδηγίας της ΕΡΤ που καλούσε τους δημοσιογράφους να μην παίζουν πλάνα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη δίπλα σε άλλα πρόσωπα. «Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι αλήθεια που ξαφνικά δεν έπρεπε να παίζουν δίπλα στον κ. Λιγνάδη; Τον οποίο επί δύο και πλέον βδομάδες κάλυπτε η κυρία Μενδώνη και δεν ξέρω αν το έκανε από μόνη τη ή με εντολές άνωθεν» τόνισε ο κ. Τσίπρας
Γκεμπελικής έμπνευσης οι μέθοδοι του «φοβερού και τρομερού» Ταραντίλη

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε, όμως, και την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε ο «φοβερός και τρομερός», όπως είπε, εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Χρήστος Ταραντίλης να αντισταθμίσει το γλέντι της Ικαρίας με επιθέσεις εναντίον του.

«Τριγυρνούσε στα κανάλια και προσπαθούσε να εξισώσει το κορονο-γλέντι της Ικαρίας με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Πάτρα όπου συνάντηση φορείς της εστίασης φορώντας μάσκα και τηρώντας τα μέτρα. «Ούτε καφέ δεν ήπιαμε!» σημείωσε. Κατήγγειλε δε ως σημαντικότερη αθλιότητα «γκεμπελικής έμπνευσης» την παραποίηση δηλώσεων του κ. Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι «αναλαμβάνει το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαδηλώσεις». «Με ρώτησαν και είπε ότι δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο και γι΄αυτό ζητώ από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει η κυβέρνηση για να μην υπάρξει επιδημιολογικό ρίσκο» ανέφερε και υπογράμμισε ότι είναι άλλο «το δέχομαι ότι υπάρχει ρίσκο» και άλλο το «αναλαμβάνω το ρίσκο».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)