Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

«Όχι» Κεραμέως σε ανακωχή για την Παιδεία ενόψει αυστηρού lockdown

«Όχι» Κεραμέως σε ανακωχή για την Παιδεία ενόψει αυστηρού lockdown

 Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Παιδεία αλλά και του ΚΙΝΑΛ για την απόσυρσή του, την ώρα που η χώρα οδηγείται σε αυστηρό lockdown, απέρριψε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αναβληθεί.

Την πρόταση να παγώσει η συζήτηση ώστε να αποφευχθούν αυτή την ώρα οι κοινωνικές συγκρούσεις κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η συζήτηση ενός τόσου συγκρουσιακού νομοσχεδίου θα δοκιμάσει τις αντοχές της κοινωνίας.

«Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης, είναι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοκιμάζουμε τις αντοχές της κοινωνίας και της δημοκρατίας» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως είναι βέβαιο ότι το νομοσχεδίου, με το οποίο διαφωνεί η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών φορέων, θα συνοδευτεί από διαδηλώσεις. Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ διαφώνησε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Η Νίκη Κεραμέως απέρριψε όμως και τα δύο αιτήματα. «Αλίμονο αν η πρότασή σας είναι να κλειδώσουμε τη Βουλή και να μη νομοθετούμε» είπε απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε δε ότι ο διάλογος για το νομοσχέδιο αποτελεί «απόδειξη ότι είναι ισχυρή η Δημοκρατία».

ΚΚΕ: Δημοκρατία δεν είναι μόνο η συζήτηση στη Βουλή

Απαντώντας στην κυρία Κεραμέως ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επισήμανε ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιορίζεται στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να εξαιρεί το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν. «Δημοκρατία δεν είναι μόνο μέσα στο κοινοβούλιο, ο λαός έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Ποια η διαφορά απο τον Ερντογαν;Εγω ειμαι κι αλλος κανενας. Ζει στον δικο της κοσμο. Την κολακευουν οι γυρω της και χαιρεται. Οι φίλοι είναι για να μας κρινουν και να μας μαζευουν οταν αρχισουμε να υπερβάλλουμε, αλλιως ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)