Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης

Αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης

 ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρης Λιγνάδης. Ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα περάσει το κατώφλι της αρμόδιας ανακρίτριας την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες, καθώς συνελήφθη ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης και όπως δήλωσε ο δικηγόρος του αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και από τον δικηγόρο του η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση του εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του από τις δικαστικές αρχές.

Ειδικότερα, μετά την γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορο του, λίγο πριν από τις 19.00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Σημειώνεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, είχε μεταβεί στην Ασφάλεια και νωρίτερα, προκειμένου να ενημερωθεί αν είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, αλλά αμέσως μετά, αφού τον ενημέρωσαν ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν εκδοθεί κάποια διωκτικά έγγραφα, αποχώρησε δηλώνοντας ότι ήταν στην διάθεση των αρχών.

Ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Νίκος Γεωργουλέας έξω από την ΓΑΔΑ.

Μετά το ένταλμα ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως ανέφερε το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».

Τόνισε πως δεν έχουν λάβει ακόμη τη δικογραφία και το κατηγορητήριο ωστόσο ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας και τόνισε πως όλα αυτό το διάστημα ο Δ. Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό (η κατηγορία)… Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες. Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής… Ήρθε εδώ, αμέσως προσήλθε… Εδώ η συμπεριφορά ήταν άριστη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται» είπε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Γεωργουλέας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης .

Κατηγορείται για βιασμό κατά συρρoή

Το ένταλμα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος του ηθοποιού-σκηνοθέτη και οδήγησαν στη σύλληψή του είναι για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του γνωστού ηθοποιού αφορά δύο περιπτώσεις βιασμού εκ των οποίων η μία είναι εκείνη που καταγγέλθηκε με την χθεσινή μήνυση από 25χρονο. Από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Κώστα Σπυρόπουλο και Νίκο Στεφανάτο εντοπίστηκε και η δεύτερη υπόθεση βιασμού η οποία προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη με την πράξη σε βάρος του μηνυτή να έχει παραγραφεί. Ενεργή ωστόσο είναι η πράξη που καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία μετά από εκείνη την προσφυγή.

Στον εισαγγελέα την Κυριακή ο Δ. Λιγνάδης

Αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα θα βρεθεί την Κυριακή ο Δημήτρης Λιγνάδης και στη συνέχεια ενώπιον της ανακρίτριας η οποία συμφώνησε σήμερα στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του. Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να απολογηθεί και τότε θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο είναι οι βιασμοί για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα. Ο ένας με βάση τη χθεσινή μήνυση και ο δεύτερος μετά την παραγεγραμμένη μεν μήνυση του αποκαλούμενου Βασίλη, ο οποίος ωστόσο μίλησε και για άλλα περιστατικά που δεν έχουν παραγραφεί. Ένα από αυτά δεν έχει παραγραφεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Μενδώνη και Μητσοτάκης έχουν την ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης

Για «προσπάθεια συγκάλυψης τόσων ημερών» κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά τη σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ήταν 6/2. Τότε διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.

Μενδώνη και Μητσοτάκης φέρουν ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης τόσων ημερών.»

9 σχόλια:

  1. Πρεπει να εισαι μεγαλη λερα
    για να διορισες παιδερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε μόλις έμαθε για «δύο περιπτώσεις που ΔΕΝ έχουν παραγραφεί»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνω που είχε αρχίσει να στρώνει η άρθρωση του πρωθυπουργού.
    Αν αρχίσει πάλι να τσεβδίζει,η ευθύνη όλη δικιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυρία Μαρέγκα που κατέβασε άρον άρον από το λογαριασμό της στο Instagram τα συχαρίκια στον Λιγνάδη δεν καταλαβαίνει ότι κάνει τα πράγματα χειρότερα.
    https://img.documentonews.gr/unsafe/smart/http://img.dash.documentonews.gr/documento/imagegrid/2021/02/21/60320e5a825e631bf320db73.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδού οι κουκουλοφόροι.
    https://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/styles/article_large/public/2021-02/5248978.jpg?itok=eUzHJA0T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόσπασμα από ανάρτηση της δημοσιογράφου Έλενα; Ακρίτα
    "Παρεμπιπτόντως, επειδή έκανα έρευνα για το θέμα, σάς πληροφορώ ότι ο φάκελος για το κύκλωμα παιδεραστίας και την εμπλοκή ΜΚΟ δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. Άνοιξε η γη και το κατάπιε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλάκα φίλε 12:09 μ.μ. είναι ότι σε πετσομπουκωμένα μέσα του μικρού μας χωριού, τα μόνα σχόλια που βλέπουν το φως για την ανάρτηση της Ακρίτα, είναι όσα την "κατηγορούν" ότι έχει να πάει με άντρα 30 χρόνια, ότι έχει σπίτι στο Λονδίνο και άλλα τέτοια αχτύπητα επιχειρήματα.
      Το κόμμα και ο αρχηγός να μη πειραχτεί και ας κάνουν παιχνίδι οι παιδόφιλοι.
      Μιλάμε για κατάπτωση άνευ προηγουμένου. Παρακμή, βρόμα και δυσωδία.

      Διαγραφή

(3)