Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Μητσοτάκης: Ζήτησα μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος για όσους είχαν διακοπή

Μητσοτάκης: Ζήτησα μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος για όσους είχαν διακοπή

 

«Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί» είπε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Για τα σοβαρά προβλήματα η «Μήδεια» και τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα καθώς σφυροκοπούσε την Αττική η κακοκαιρία, μίλησε στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή τους αλλά και όσους βρίσκονται στο πεδίο και τόνισε ότι «η εντολή ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί.

«Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε επίσης ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να υπάρξει μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Φεβρουάριο, για όσους αντιμετώπισαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. «Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρχει αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας:

«Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης ενίσχυση των υποδομών:

«Πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια. Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης».

Πηγή: ieidiseis.gr

4 σχόλια:

  1. Αχααααααααααααααααααααα Δεν παίζεται ο γελοίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι από τη ΔΕΗ ζητάει μειώσεις,λες και είναι τσιφλίκι του.Τους φίλους μας τους ιδιώτες παρόχους,ούτε τους αγγίζουμε.Δεν φταίει αυτός,εμείς τα ζώα που τον ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε αμα το ζητησε ο τουριστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ κακώς. Κούλη ζήτα ηλεκτροσόκ για όλους.
    Είσαι τεράστιος. Βάλε λουκέτο στη χώρα και δώ σε τα κλειδιά στον Ταγίπ.
    Πάλι αυτοδύναμος θα ' σαι. Δεν νογάνε λέμε. Δώσε μη σταματάς τεράστιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)