Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Οι νέοι πληρώνουν τα lockdown και τα σπασμένα της πανδημίας

Οι νέοι πληρώνουν τα lockdown και τα σπασμένα της πανδημίαςΟι νέοι πληρώνουν και θα συνεχίζουν να πληρώνουν τα σπασμένα της πανδημίας και των lockdown που έχουν επιβληθεί για να προστατευτούν οι ζωές των ηλικιωμένων, των πατεράδων και των παππούδων τους. 

Τελευταίοι στη σειρά για τα εμβόλια, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά, οι νέοι έχουν αναλάβει μεγάλο μέρος του βάρους των θυσιών που έγιναν σε μεγάλο βαθμό για την προστασία των ηλικιωμένων, που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από σοβαρή λοίμωξη Covid, γράφουν οι New York Times επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν την κατάσταση.

Αλλά η ανθεκτικότητα των νέων μπορεί να υπερεκτιμηθεί, λένε οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η ζωή φαινόταν πέρυσι πολλά υποσχόμενη για την Philaé Lachaux, μια 22χρονη φοιτήτρια στη Γαλλία που ονειρευόταν να ξεχωρίσει στη βιομηχανία ζωντανής μουσικής. Αλλά η έναρξη της πανδημίας, που οδήγησε στην απώλεια της μερικής απασχόλησης που είχε ως σερβιτόρα, την έστειλε πίσω για να ζήσει στο σπίτι της οικογένειάς της.

Τώρα, αδυνατεί να ονειρευτεί ένα μέλλον μετά από μήνες lockdown. «Δεν είχα ποτέ τόσες σκέψεις αυτοκτονίας», λέει η ίδια.

Αντιμέτωποι με μια περιορισμένη κοινωνική ζωή και πρόσθετη αβεβαιότητα σε μια ήδη επισφαλή στιγμή στη ζωή τους, πολλοί νέοι βλέπουν ότι χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Σε όλο τον κόσμο, έχουν χάσει οικονομικές ευκαιρίες, έχουν χάσει παραδοσιακά ορόσημα και έχουν χάσει τις σχέσεις τους σε μια κρίσιμη στιγμή.

«Πολλοί πιστεύουν ότι πληρώνουν το τίμημα όχι για την πανδημία, αλλά για τα μέτρα που ελήφθησαν κατά της πανδημίας», δήλωσε ο Δρ. Nicolas Franck, επικεφαλής ενός ψυχιατρικού δικτύου στη Λυών της Γαλλίας.

Σε Ιταλία και Ολλανδία, οι ψυχιατρικές πτέρυγες νοσοκομείων είναι ασφυκτικά γεμάτες. Στη Γαλλία, οι ειδικοί συνέστησαν στις Αρχές να ανοίξουν τα σχολεία, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της μοναξιάς που νιώθουν οι νέοι. Στη Βρετανία, ορισμένοι ψυχοθεραπευτές αποκάλυψαν ότι έχουν συστήσει σε ασθενείς τους να σπάσουν την καραντίνα για την προστασία της ψυχικής τους υγείας.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)