Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ένα βήμα πριν το lockdown Κάλυμνος, Εύοσμος και τρεις ακόμα περιοχές

Ένα βήμα πριν το lockdown Κάλυμνος, Εύοσμος και τρεις ακόμα περιοχές

 

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι εξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε διάφορες περιοχές προκειμένου να καταλήξουν στην εισήγησή τους σχετικά με τα lockdown. Ποιες περιοχές είναι ένα βήμα πριν τα σκληρά μέτρα.

Τα επόμενα αυστηρά lockdown εξετάζουν αυτή την ώρα οι επιστήμονες της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Προς πιο αυστηρά μέτρα τύπου Αττικής δείχνουν να οδεύουν η Κάλυμνος, ο Εύοσμος, το Ηράκλειο Κρήτης, η Θάσος και τα Ιωάννινα.

Η Θεσσαλονίκη -εκτός του Ευόσμου- δείχνει να «αντέχει» ακόμα καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 40%. 

Τα μέλη της Επιτροπής εξετάζουν επίσης τα επιδημιολογικά στοιχεία σε όλες τις παραπάνω περιοχές, ενώ συνεχίζει να τους ανησυχεί η Αττική που έχει πληρότητα στις ΜΕΘ στο 85%-90%.

Οι ειδικοί μετά την συνεδρίαση θα εισηγηθούν τα μέτρα προς την κυβέρνηση και οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι ειδικοί κατέληξαν στην απόφαση ειδικά για τον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού καθώς εκεί εντοπίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες θετικές διαγνώσεις (687) που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εντοπίζονται στην Αττική. Εξ αυτών οι 436 αφορούν στην Αθήνα, ενώ οι 143 τον Πειραιά.

Ρεκόρ μολύνσεων, για το τελευταίο διάστημα, σημείωσε η Θεσσαλονίκη, με 160 νέα περιστατικά του ιού, ενώ πολλαπλά κρούσματα καταγράφηκαν και στην Αχαΐα (97) και την Χαλκιδική (39).

Στα 277 είναι μέχρι χθες τα νέα κρούσματα των δύο μεταλλάξεων του κορονοϊού. Τα 269 εξ αυτών αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη, ενώ τα 8 στη νοτιοαφρικανική.

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)