Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Πλανήτης Άρης: Νέες απίστευτες εικόνες από το Perseverance της Nasa

Πλανήτης Άρης: Νέες απίστευτες εικόνες από το Perseverance της Nasa 

 Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τον πλανήτη Άρη και το Perseverance. Νέες ανακοινώσεις της Nasa.

Την πορεία του Perseverance, στον πλανήτη Άρη, έδωσε η Nasa συμπληρώνοντας τις πρώτες απίστευτες εικόνες από την προσεδάφισή του η οποία έγινε χθες Πέμπτη.

Στην πρώτη εικόνα το ρομπότ φαίνεται κατά την προσγείωσή του, ενώ σε άλλες φαίνεται η πορεία του αλλά και πέτρες με το tweet της Nasa να αναφέρει: «Λατρεύω τα βράχια. Κοίτα αυτά ακριβώς δίπλα στον τροχό μου. Είναι ηφαιστειακά ή ιζηματογενή; Τι ιστορία λένε; Ανυπομονώ να μάθω». 

mars 3

mars 4

mars 2

Σημειώνεται ότι το Perseverance διαθέτει μια πειραματική συσκευή που θα μετατρέπει το διοξείδιο της αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους. Επίσης το ρόβερ θα απελευθερώσει το «Ingenuity», ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών.

Όσον αφορά στο σύστημα λήψης δειγμάτων που διαθέτει το Perseverance, είναι ένας από τους πιο πολύπλοκους μηχανισμούς που έχουν αποσταλεί ποτέ στο διάστημα. Με αυτό το όχημα θα συλλέξει τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα, θα τα βάλει σε σωλήνες και αργότερα θα τα εναποθέσει για να περισυλλεγούν από μελλοντικές αποστολές και να σταλούν πίσω στη Γη για ανάλυση.

Η στιγμή της προσεδάφισης του Perseverance στο κόκκινο πλανήτη:

 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)