Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Εμβολιασμός: Από 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ποιους αφορά

Εμβολιασμός: Από 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ποιους αφορά

 

Ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες έχει ξεκινήσει και σύντομα ανοίγουν οι αιτήσεις για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα Ά. Ποιους αφορά και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και μετά την σειρά των ευπαθών ομάδων, ανοίγουν οι αιτήσεις για άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι από την Τετάρτη 31 Μαρτίου, θα μπορούν ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, να υποβάλλουν αίτηση, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα Ά των ευπαθών ομάδων για να κάνουν το εμβόλιο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι στην ομάδα Ά ανήκουν τα άτομα με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, ενώ η επιλογή έγινε από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψη πολύ αυστηρά κριτήρια, όπως αν ακολουθείται φαρμακευτική αγωγή.

Παρόλα αυτά, οι πολίτες που θεωρούν ότι πρέπει να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ομάδα, πρέπει οι ίδιοι ή μέσω του θεράποντος ιατρού, να κάνουν αίτηση ένταξης στον ιστότοπο emvolio.gov.gr.

«Παραδείγματος χάριν, αν ένα άτομο με νόσημα που υπάρχει στην ομάδα Ά, αλλά πραγματοποίησε όλα σχεδόν, από την διάγνωση, μέχρι την θεραπεία και την φαρμακευτική αγωγή πχ στο εξωτερικό, θα μπορεί ο θεράπων γιατρός να υποβάλει αίτηση για τον συγκεκριμένο ασθενή, ώστε να συμπεριληφθεί στην ομάδα Ά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πίνακα που παρουσιάζονται επιγραμματικά οι ευπαθείς ομάδες

Επίσης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε πως ξεκινά ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 65-69.

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων πληθυσμού από εδώ και στος εξής είναι:

-Άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (ανεξαρτήτως ηλικίας*)

-Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω

-Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω

-Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

Άτομα ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου*

-Εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

-Προσωπικό υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας

-Άτομα ηλικίας 18-59 ετών που διαμένουν σε δομές ομαδικής διαβίωσης με μεγάλο συγχρωτισμό

-Άτομα 18–59 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα τα οποία εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες (προτεραιότητα βάσει ηλικίας: 55–59 ετών, κατόπιν 50– 54 ετών, 45–49 ετών κ.ο.κ.)

Πηγή: ieidiseis.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)