Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

«Έχεις κορονοϊό; - Απολύεσαι»: Έντονη αντίδραση Σαρηγιάννη

«Έχεις κορονοϊό; - Απολύεσαι»: Έντονη αντίδραση Σαρηγιάννη

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος ζητά να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, που θα προστατεύει από απόλυση όσους εργαζόμενους νοσούν με κορονοϊό.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης απευθύνει δημόσια έκκληση και τονίζει πως δεν πρέπει να απολυθούν όσοι εργαζόμενοι βγουν θετικοί στο κορονοϊό.

Ειδικότερα ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην τοποθέτηση που έκανε στην ΕΡΤ1 και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν θα δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test που θα κάνουν οι πολίτες μόνοι τους από τον Απρίλιο, ξεκαθάρισε πως πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία, ώστε να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο - προστασίας των εργαζομένων από απόλυση σε περίπτωση που είναι θετικοί στον ιό.

«Ζητώ ως πολίτης από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τον κόσμο και να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολυθούν σε περίπτωση που είναι θετικοί στο κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημειώσε πως η νομοθετική πρωτοβουλία, πρέπει να προστατεύει και τους ψευδώς θετικούς, δηλαδή όσα άτομα έχουν θετικό self test, αλλά αρνητικό μοριακό τεστ.

«Το ζητώ ως πολίτης.. συγγνώμη που το φέρνω στα άκρα, αλλά πρέπει να υπάρχει προστασία, ακόμη και εάν είναι ψευδώς θετικός», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Υπογράμμισε μαλιστα πως «ο εργοδότης έχει ευθύνη να διασφαλίσει την ασφάλεια του εργαζομένου, αλλιώς να έχει βαριές κυρώσεις».

Επίσης, στο ζήτημα απόλυσης εργαζομένου που νοσεί με κορονοϊό, αναφέρθηκε και ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς με δηλώσεις που έκανε στο iEidiseis.gr.

Ο κ. Τσουκαλάς διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής, υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις, όπου εργαζόμενοι έχασαν την θέση εργασίας τους, επειδή νόσησαν με κορονοϊό.

Παρόλα αυτά, με αφορμή την διενέργεια των self test που ξεκινούν από τον Απρίλιο, τονίζει πως πρέπει να δημιουργηθεί μια δικλείδα ασφαλείας από μεριά της Πολιτείας.

«Τουλάχιστον, να προστατεύεται από το νόμο, ένας εργαζόμενος όσο καιρό νοσεί και να μην μπορεί να χάσει την δουλειά του», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή:ieidiseis.gr με πληροφορίες και από ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)