Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ψάχνουν να συλλάβουν τον Κώστα Βαξεβάνη... "διότι δεν συνεμορφώθη"



Ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από... μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, η οποίοι πριν δύο ημέρες , είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ. Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει δεκάδες site, αλλά οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που κανένας δεν κατονόμασε αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως βασανιστές, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento  και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Documento δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή εξηγήσεις για τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών. Η δημοσιοποίηση της προκλητικής κίνησης δημιούργησε θόρυβο όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Το βράδυ του Σαββάτου ο δημοσιογράφος  Κώστας Βαξεβάνης, έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί δηλαδή το  Documento  δημοσίευσε τα ονόματά τους. Είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Αν δηλαδή το Documento θεωρούσε πως έπρεπε να αποκαταστήσει τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν, τι θα δημοσίευε; Θα ήταν προσωπικό δεδομένο;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

πηγη documentonews

2 σχόλια:

  1. Oσους δεν μπορούμε να πετσομπουκωνουμε, θα τους συλλαμβάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χρυασαυγίτες,με στολή ή δίχως, δε φημίζονταν ποτέ για την ιδιαίτερη ευστροφία τους.
    Γίνεται ρεπορτάζ από μια εφημερίδα για βασανισμούς στη ΓΑΔΑ.Η καταγγελία δεν περιέχει ονομαστικές αναφορές. Το ρεπορτάζ βασίζεται σε επίσημες καταγγελίες, φωτογραφίες με ίχνη βασανισμών και μάλιστα η η ίδια η ΓΑΔΑ καλεί καταγγέλλοντα να καταθέσει για να διερευνήσει τα επισυμβαίνοντα. Εντούτοις 22 χρυσαυγίτες με στολή, αναγνωρίζουν το εαυτό(!!!) στο ρόλο του βασανιστή τους και στρέφονται με μήνυση κατά δημοσιογράφου.Η ίδια η ΓΑΔΑ λέει σε επίσημη ανακοίνωση ότι δεν έχει σχέση και δεν στρέφεται κατά δημοσιογράφων.
    Και...
    Πάμε σαν άλλοτε για σύλληψη δημοσιογράφου που αποκαλύπτει τους μώλωπες στο σώμα της δημοκρατίας από τα γκλοπς των εντολοδόχων Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη. Το έργο το ξανάδαμε με έναν άλλο Μητσοτάκη.
    Και επίσης είδαμε και τα χαΐρια του.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)