Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Μαραθώνια σύσκεψη ΠΙΣ με προέδρους ιατρικών συλλόγων - Τι θα γίνει με την επιστράτευση ιδιωτών

Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μαραθώνια σύσκεψη είχαν το Σάββατο οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας. Παρέμβαση και από τον υπουργό Υγείας. 

Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου έως αργά το βράδυ συνεδρίασαν διαδικτυακά οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας μετά από σχετικό κάλεσμα του ΠΙΣ. Το πρωί στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τον οποίο ζητήθηκε να μην προχωρήσει σε επιστράτευση των ιδιωτών.

Ο κ. Κικίλιας δεν φαίνεται να έφυγε με κάποια συμφωνία από τη συνάντηση την ώρα που οι εθελοντές ιατροί ανέρχονται μόλις στους 50 από τους 200 που ζητούσε.
Έτσι πλέον θεωρείται πιθανή η απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής. Η σύσκεψη του ΠΙΣ συνεχίζεται κι αυτήν την ώρα.


Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Την κρίσιμη αυτή ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό ιό. Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας ,οι ασθενείς και η πατρίδα. Δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό. Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Δήλωση Κικίλια κατά την επίσκεψή του στο Γεννηματάς

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου το νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έστρεψε τα βέλη του κατά όσων γιατρών δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του σημειώνοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη».

Η δήλωσή του:

«Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη.

Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ’ όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο.

Τέλος, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)