Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Μας δουλεύει και από πάνω ο Δ. Σταμενίτης

 

 

 

Δικαιώνει πλήρως το ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

 Μπορούν κάτι τέτοιοι άνθρωποι  να εκπροσωπούν τον Ν.Πέλλας;


 Την στιγμή που ακόμα και οι πιο φανατικοί Νεοδημοκράτες έχουν ξεσηκωθεί  για την μη ένταξη της κατασκευής του δρόμου Χαλκηδόνας –Όρια νομού, ο βουλευτής Δ. Σταμενίτης αντί να ζητήσει συγνώμη για τον εμπαιγμό , ζητάει και τα ρέστα. Κοροϊδεύει τον κόσμο της Πέλλας. Δηλαδή όλοι κατάλαβαν λάθος και μόνο αυτός  ξέρει την άλλη αλήθεια . Δηλώνει δε περίτρανα ότι:

 

 

 

 

 

 

 

«Προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ για να υπηρετώ το μέλλον και την πρόοδο του τόπου μας. Οι πολίτες της Πέλλας δεν πρέπει να ανησυχούν, ο σχεδιασμός για την κατασκευή του δρόμου ‘Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα’ παραμένει ανεπηρέαστος».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

 

«Η κατασκευή του νέου δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο αναγκαία έργα για το Νομό Πέλλας. Αυτήν την αξία και την αναγκαιότητα πρόταξαν από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σταθερή στο δόγμα της συνέπειας μεταξύ λόγων και έργων, από την πρώτη στιγμή προχωρήσε στις απαραίτητες ενέργειες. Υπενθυμίζω:

 

 

1.            Το έργο χαρακτηρίστηκε εθνικής σημασίας και εντάχθηκε στον κατάλογο των έργων, για τα οποία θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 7Α του Κώδικα Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (ΦΕΚ Δ’/215/01.05.2020). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και επομένως να υπάρχει δυνατότητα δημοπράτησης, χωρίς τις γνωστές καθυστερήσεις χρόνων.

 

2.            Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην υπογραφή των 3 συμβάσεων  (κόστους 139.000 έκαστη) με την ανάδοχη εταιρεία εκπόνησης της μελέτης, για το οδικό τμήμα «Μαυροβούνι – Έδεσσα». Τα χρήματα για το σκοπό αυτό είχαν δεσμευθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2014, όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να τα αφήσει να στέκονται παρά να προχωρήσει στη συμβασιοποίηση των μελετών, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ολοκληρωμένες ήδη από το 2017.

 

3.            Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  προχώρησε στη  σύνταξη  μελέτης κόστους – οφέλους, η οποία μετά το 2015 είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για να χρηματοδοτηθεί έργο οδοποιίας από ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

4.            Το Υπουργείο Υποδομών ενέταξε το έργο στην πρόταση της κυβέρνησης των έργων χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

 

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει τονιστεί από όλες τις πλευρές, στο ενδεχόμενο μη εξεύρεσης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων η βούληση της σημερινής κυβέρνησης, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους είτε μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ είτε με τη συνήθη μέχρι σήμερα διαδικασία με εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

 

Αυτά έχουν γίνει από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα και είναι συγκεκριμένα.

 

 

Η διαφαινόμενη εξαίρεση του δρόμου από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο οποίο όπως όλα δείχνουν θα ενταχθούν μόνο δύο έργα οδικού χαρακτήρα (Ε65 και ΒΟΑΚ), και πιθανόν και από το ΕΣΠΑ, δε μεταβάλει τις προθέσεις και δεν αλλάζει το σχεδιασμό. Ήταν γνωστό ότι οι πιθανότητες ένταξης δεν ήταν με το μέρος μας, καθώς η διατομή του δρόμου, δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, απαιτεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο ανά ημέρα, που όμως ο δρόμος δεν το έχει. Ωστόσο, η κυβέρνηση όφειλε να κάνει κάθε προσπάθεια και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να εξασφαλιστούν ευρωπαϊκοί πόροι.

 

 

Η εξέλιξη αυτή δεν μας απογοητεύει, αλλά μας οδηγεί στον κύριο σχεδιασμό μας, ο οποίος, όπως έχει τονιστεί και αναφέρω και παραπάνω, είναι η επιλογή άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

 

Είναι γεγονός ότι οι χειρισμοί των προηγούμενων ετών κόστισαν ακριβά και ίσως έχουν κάνει τους πολίτες της Πέλλας αρκετά επιφυλακτικούς. Για αυτό κάθε συζήτηση που ανοίγει στο δημόσιο διάλογο για το εν λόγω θέμα είναι πολύ χρήσιμη, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για τα πεπραγμένα αλλά και για τα επόμενα βήματα.

 

 

Σε κάθε περίπτωση όμως, σήμερα είναι καθήκον μας να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και να μην μεμψιμοιρούμε για το παρελθόν, για το οποίο άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να βρουν το θάρρος να λογοδοτήσουν και να εξηγήσουν στους συμπολίτες μας τι έκαναν οι ίδιοι για να πάει το έργο έστω ένα βήμα μπροστά.

 

 

Προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ για να υπηρετώ το μέλλον και την πρόοδο του τόπου μας. Οι πολίτες της Πέλλας δεν πρέπει να ανησυχούν, ο σχεδιασμός για την κατασκευή του δρόμου ‘Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα’ παραμένει ανεπηρέαστος».

 

 

 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ 

Όπως είναι γνωστό για το θέμα υπήρξε γενική κατακραυγή και αποτέλεσε θέμα σε όλα τα  ΜΜΕ ως εξής

 

Η χρηματοδότηση του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα πλέον να εξετάζεται η κατασκευή του με τη μέθοδο ΣΔΙΤ

Χάνει την ευκαιρία της χρηματοδότησής του από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο της κατασκευής αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης - Έδεσσας (παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και τμήμα Μαυροβούνι - Έδεσσα).

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, το παράθυρο ελπίδας για να βρεθεί η χρηματοδότηση των περίπου 300 εκ. ευρώ που απαιτούνται για να αποκτήσει ο δρόμος χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου και να αποκτήσει και ο νομός Πέλλας σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη μέσω αυτοκινητοδρόμου (η Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν έχει), κλείνει άδοξα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν και την ωρίμανση όλων των αναγκαίων μελετών.

Το έργο μπορεί να έχει μελετητική ωριμότητα, όμως το Ταμείο Ανάκαμψης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει οδικά έργα, πέραν της ολοκλήρωσης του άξονα Ε65 (κατατέθηκε ως περιβαλλοντικό έργο και ως αντιστάθμισμα για την απολιγνιτοποίηση της δυτικής Μακεδονίας) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (δρόμος με υπερβολικά τροχαία ατυχήματα).

Ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μπαίνει πλέον σε περιπέτειες, δεδομένου ότι θα πρέπει να αναζητηθεί εκ νέου χρηματοδότηση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για προϋπολογισμό 300 εκ. ευρώ δεν είναι εύκολο να βρεθούν.


 

 

 

26 σχόλια:

  1. Α.Δ
    Είμαι μέλος τής Νέας Δημοκρατίας από το 1978.
    Είμαι 54 ετών.
    Ειλικρινά απορώ πώς ο συγκεκριμένος εκλέγεται βουλευτής?
    Λυπάμαι πολύ για την Πέλλα αλλά κυρίως για τήν Αλμωπια μας που όλοι έρχονται και παίρνουν ψήφους εδώ και πολλά χρόνια και η Αλμωπία δεν έχει δει από αυτούς ούτε ένα έργο ούτε ένα πετραδάκι.
    Και όταν μιλούν στο στενό τους περιβάλλον μάς αποκαλούν Μάο Μάο.
    Πού πας σήμερα πάω στούς Μάο Μάο για ψήφους...
    Αγραμματε και αμόρφωτε λαέ τις Αλμωπίας ξύπνα, ξύπνα επιτέλους.
    Μη δίνετε στον κάθε τίποτα τήν ψήφο σας.
    Αλμωπια μου ο Καρασμανης είναι 40 χρόνια βουλευτής, υπουργός, πέστε μου ένα έργο δικό του στην Αλμωπία?
    Μάς κοροϊδεύουν συνεχώς.
    Ο Σταμενιτης και κάθε Σταμενιτης μάς κοροϊδεύει.
    Για να είμαι ειλικρινής τά λίγα πετραδάκια που έχει δει η Αλμωπία τά είδε με τον Πασχαλιδη υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συμπέρασμα δε βγάζεις ούτε για το κόμμα που ψηφίζεις και χρόνια έχει τέτοιους άχρηστους, ούτε για την ποιότητα των μελών του που βγάζει αυτούς τους άχρηστους.
      Και 108 να γίνεις πάλι θα τους ψηφίζεις και θα αναρωτιέσαι και δε θα καταλαβαίνεις τίποτα.
      Μην αναρωιέσαι. Ψήφιζε όπως ψηφίζεις για να κάνεις τη χάρη σε μένα.
      Γουστάρω να βλέπω τη βάρκα να βουλιάζει και τα ζωντανά πνίγονται ευχαριστώντας αυτόν που τρύπησε τη βάρκα.
      Έλα δώσε.

      Διαγραφή
  2. Διονύση ρίχτους δούλεμα.
    Είναι ζώα. Ότι και να τους κάνεις θα σε ψηφίσουν τεράστιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαμόγιο γράφεις όλα αυτά,φορώντας άλλη μάσκα για να χύσεις την χολή σου.Δεν υπάρχει χωριό στην Αλμωπία που να μην έχει έργο με την σφραγίδα του. Ως υπουργός έδωσε χρήματα για αγροτική οδοποιία , για την πλατεία Αριδαίας...Πρόσφατα βοήθησε τον Δήμο με 400 χιλιάδες για αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ Ως υπουργός,αλλά και ως βουλευτής βοήθησε τους αγρότες, τους δασεργάτες κλπ. Και για τον δρόμο Χαλκηδόνας Έδεσσας ήταν αυτός που έδωσε την χρηματοδότηση για τις μελέτες που δεν υπήρχε πιο μπροστά τιποτα.Όπως επίσης,τα 120 εκατομμύρια για την κατασκευή του.. κλπ .Μετά απο 16 χρόνια πού θα συμπληρώσει τα 40 χρόνια βουλευτής θα έχεις σκάσει απο την κακια σου και τον φθόνο σου,λαμόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πάλι να κάθεσαι μπροστά στον καθρέφτη και να ξελαρυγγίζεσαι τι βίτσιο είναι;

      Διαγραφή
    2. Κοίτα φίλε,
      Επειδή εσείς οι πρώην, οι νυν, οι κρυφοί,οι φανεροί,οι χωμένοι εδώ κι εκεί χρυσαυγίτες έχετε πάντα τα θεματάκια σας με την ελληνική γλώσσα και επειδή ανέφερες δυο φορές τη λέξη "λαμόγιο" να σου εξηγήσω...
      Λαμόγιο: Αυτός που υποκρίνεται τον αγοραστή για να προσελκύσει πελάτες για χάρη κάποιου άλλου· που επωφελείται εξαπατώντας κι έπειτα αποχωρεί. Η πράξη στο σύνολό της αποκαλείται λαμογιά.
      Συνώνυμα : αβανταδόρος, απατεώνας,καιροσκόπος
      Αν παρόλα αυτά πάλι δεν κατάλαβες θα σε βοηθήσω με παραδείγματα προσωποποιημένα.
      Φτερωτός γιατρός(Παπαγεωργόπουλος), Μαγγίνας, Λιάπης(αυτός με το τζιπ), κάποιος που του έκανε δώρα η siemens και ξέχασε να τα δηλώσει, (αλλά αυτουνού το όνομα μου διαφεύγει),κάτι κατεβατά ονομάτων που ήταν σε κάτι λίστες Λαγκάρντ και κάτι novartis που τα κατάπιε το σκοτάδι(ούτε αυτά τα ονόματα θυμάμαι),κάτι Φουρθιώτηδες κάτι Μονές... Φίλε έχει τόμους άμα γουστάρεις θα στους διαβάσω σελίδα σελίδα να σου κρατώ παρέα τις κρύες νύχτες του καλοκαιριού.
      Τώρα πρόσεξε.
      Κάτι παιδεραστές (από το ίδιο "βαρέλι" με τους προηγούμενους) δεν έχουν σχέση με λαμογιές είναι άλλης τάξης θέμα. Αν θέλεις να σου ξηγήσω, εδώ πες να σε ενημερώνω και τις έναστρες νύχτες του καλοκαιριού.
      Α και μη ξεχάσω.
      Λαμόγιο επίσης είναι κι ο Πολάκης που το ντουμανιάζει ο αληταράς. Παραλίγο να τον ξέχναγα.

      Διαγραφή
    3. Σ.Κ
      Εσύ αναφέρεις τη λέξη λαμόγιο:
      Λάθος που ασχολούμε μαζί σου γιατί γνωρίζω ποιός είσαι... Θα συνεχίσω όμως...
      Βλέπεις μόνο τα προσωπικά σου συμφέροντα. Τά γνωρίζει όλα, όλος ο κόσμος τις Αλμωπίας.
      Ο υπουργό σου λοιπόν όταν ήρθε στην Αλμωπια το 1988, δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του.
      Ερχόταν στην Αριδαία με ένα απλυτο Τζιν ξεθωριασμενο επί δύο χρόνια συνεχόμενα.
      Ερχόταν στη παρέα μου γιατί μόνο εμάς γνώριζε.
      Ήταν και είναι ένας καλός άνθρωπος.
      Όταν άρχισε σιγά σιγά να γίνεται πλουσιότερος και να φορά γραβάτα και κουστούμια τά οποία τά οφείλει στο λαό τις Αλμωπίας γιατί η Αλμωπία τον έβγαζε βουλευτή, δυστυχώς όμως τά πλούτη τον χάλασαν, ξέχασε τήν Αλμωπια. Κανένα απολύτως έργο.
      Όταν έγινε υπουργός υποχρέωσε τούς αγρότες να ανοιξουνε βιβλία εσόδων και εξόδων.
      Τούς φορολογησε από το πρώτο ευρώ.
      Έβαλε υψηλή φορολογία στις επιδοτήσεις τους.
      Κατάργησε την επιστροφή πετρελαίου στους αγρότες.
      Απέτυχε φίλε μου ο υπουργός Καρασμανης.
      Ποτέ του δεν είχε απήχηση και δυναμική εσωτερικά στη παράταξη.
      Η Αλμωπια έχασε..
      Όπως έχασε και με την υπουργό των φουγάρων του Σύριζα.
      Εχθές πήγε σε αγροκτήματα με γόβα στιλέτο, λες και πήγαινε να παίξει σε ταινία τού Σειρηνάκη.
      Ερμε λαέ τίς Αλμωπίας ξυπνάτε μωρέ ξυπνάτε επιτέλους...

      Διαγραφή
    4. Λ.Π σοβαρεψου.
      Πέρα από τα συμφέροντα σου δεν βλέπεις τίποτα άλλο...
      Προσπάθησε να σταματήσεις τη βύζητα...ο νοών νοειτω

      Διαγραφή
  4. Από τήν αρχαιότητα οι κερατάδες και οι γλυφτες δεν είχαν το δικαίωμα λόγου και προτάσεων.
    Εσύ τά έχεις και τά δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαμόγιο βλέπω έχεις διεστραμμένο μυαλό και πολύ κακιά και πολλά ψέματα. Ο υπουργός μου ,όχι ότι είναι κακό δεν φόρεσε ποτέ τζιν ,Πάντα πεντακάθαρος και πάντα περιποιημένος και δακτυλοδεχτούμενος και με λεφτά στην τσέπη.Οτι περιουσιακό στοιχείο εχει το απέκτησε πριν γίνει βουλευτης.Με τα 5 χιλιάρικα και με τόσα έξοδα που έχει ο βουλευτής, δεν γίνεσαι πλούσιος και ούτε περιουσία φτιάχνεις .Πολλώ δε μάλλον όταν δεν έχεις σπόνσορες και χορηγούς και δεν θα βρεθεί κανείς να πει ότι του έδωσε ενα ευρώ στον προεκλογικό αγώνα.Τα πάντα πληρωμένα απο την τσέπη του .Και Ποτε δεν έκανε χρήση αδασμολογητο αυτοκίνητο.Ως πρός τα έργα ανέφερα ορισμένα στο πρώτο σχόλιο μου.Ρωτα τους δημάρχους Χ.Μπινο, Π.Ζερζη,Δ Μπινο ,Χρίστο Μπάτση, Χ.Μπαλικογλου,Σ Τουφεγγόπουλο, πόσες επιχορηγήσεις,ρευστό χρήμα τους έδωσε και ποσα εργα. Πανάθεμα σε, είσαι και άσχετος και αποκαλύπτονται τα ψέματα που λές αποκαλύπτονται . Για τα φορολογικά που αναφερεις,Υπουργός Γεωργίας ήταν , δεν ήταν Οικονομικών για να φορολογήσει.Αλλά αφού τα αναφέρεις ,θα σου κάνω μάθημα. Την κατάργηση της επιστροφής του πετρελαίου την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την μείωση την επέβαλε το πρώτο μνημόνιο το 2010 ,το οποίο καταψήφισε. Ως υπουργός γεωργίας βγήκε δημόσια και είπε ότι δεν θα φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ οι επιδοτήσεις.Επίσης , με τροπολογία του χαρακτήρισε το εισόδημα από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά αγροτικό και μειώθηκε ο φορολογικός συντελεστής απο το 24% στο 13%, κλπ .Είναι πολλά σου αναρτώ ενα σύνδεσμο για να δεις το έργο που έκανε ως υπουργός.Ως προς την απήχηση στην παράταξη ,αν εννοείς στα εσωκομματικά ποτέ δεν ασχολήθηκε ,ποτε δεν ανακατευτηκε με αυτά .Απολαμβάνει το σεβασμό όλων. Το 2004 προτίμησε να γίνει ο πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής περιφερειών και ήλεγχε όλους τους υπουργούς ,γενικούς γραμματείς και λοιπούς αξιωματούχους και μέσω αυτής της Επιτροπής διοχέτευε τις επιχορηγήσεις και τα έργα στον Νομό.Απο αυτην την Επιτροπή χαρακτηρίστικε η Πέλλα ως παραμεθόριος με ολα τα προνόμια και με πρόταση δικη του χαρακτηριστικε το Κιλκίς και οι Σέρρες πολύ αργότερα. Πάντα το έλεγε ένας καλός βουλευτής για τον νομό του είναι υπεράνω του υπουργού και ένας καλός υπουργός ειναι για την Ελλάδα.Γι'αυτό η πλειονότητα των Ελλήνων αγροτών τον παραδέχονται. Τι δεν καταλαβαίνεις λαμόγιο; Που κάθε φορά με διαφορετική μάσκα χύνεις την χολη σου.Ο λαός της Αλμωπίας ,όπως και όλος ο λαός της Πέλλας εκτιμά και αναγνωρίζει γι'αυτό τον βγάζει πρώτο, και θα γράφεις για πολλά χρόνια τα κακεντρεχή σχόλια σου.Αλλά ποιός σε υπολογίζει.Ένα λαμόγιο είσαι βουτηγμένο στο μίσος και στην μιζέριατο και θα βουρλιζεσαι για πολύ ακόμα, αν θα αντέξεις μέχρι τότε και δεν σκάσεις απο την ζήλεια σου, λαμόγιο.
    Επιστολή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη –
    http://aridaia-gegonota.blogspot.com/2015/01/blog-post_585.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύνελληνα Λ.Π το να αποκαλείς κάποιον λαμόγιο είναι λάθος, δίνεις το δικαίωμα να σε αποκαλέσει και αυτός με διάφορα κοσμικά επίθετα.
      Θέλω να μού απαντήσεις στα παρακάτω ερώτημα μου :
      Πιά χρονολογία έγινε το Κέντρο Υγείας Αριδαίας?
      Πιά χρονολογία έγιναν τα σχολεία στο ποτάμι Αριδαίας?
      Πιά χρονολογία έγινε το Νοσοκομείο Εδεσσας?
      Πιά χρονολογία έκλεισε το στρατόπεδο Αριδαίας?
      Πιά χρονολογία έφυγε η εφορία Αριδαίας στην Έδεσσα?
      Τι έκανε η παράταξη τής Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτήσου και υπουργό σου για όλα αυτά?
      Αναβάθμισε και ανακαινισε το Κέντρο Υγείας τής πόλης μας?
      Το κέντρο υγείας θα έπρεπε να είναι το στολίδι τής πόλης μας.
      Τι έκανε ο βουλευτήσου και υπουργό σου για τά σχολεία και τη παιδεία στην πόλη μας?
      Ενδιαφέρθηκε καθόλου για τήν διάνοιξη δρόμου και τελωνείου με τά Σκόπια?
      Το μόνο που ήξερε να κάνει ο υπουργό σου είναι να ενημερώνει τούς αγρότες και τούς κτηνοτρόφους ότι την τάδε τού μηνός θα πληρωθεί το ΟΣΔΕ, τάδε τού μηνός θα πληρωθεί η εξισωτική αποζημίωση, πιά ημερομηνία θα πληρωθεί ο παγετός κλπ, αυτό έκανε ο υπουργό σου όλα του τά Χρόνια. Αυτό είναι το έργο του.

      Θέλω αγαπητέ μου να μού απαντήσεις πώς βρίσκεται το όνομα τού Γεώργιου Καρασμανη στη λίστα Λαγκάρντ?
      Τριάντα χρόνια είναι βουλευτής, πεσμου λοιπόν τά έργα του στην Αλμωπία και γενικά στην Πέλλα.
      Από τήν εποχή Προκοπιδη, Γκίλα, Γάτσου και Καρασμανη η παράταξη τής Νέας Δημοκρατίας δεν έχει να δείξει κανένα απολύτως σοβαρό έργο στην Αλμωπία..

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζω αγαπητέ φίλε: Το κέντρο υγείας, τά σχολεία, οι δρόμοι τις Αλμωπίας, να έρθει στην πόλη μας ένα ΤΕΙ, πρέπει όλοι μαζί να τα δούμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
      Η περιοχή μας καθημερινά βυθίζεται οικονομικά, τά χωριά έχουν αδειάσει, Η εγκληματικότητα αυξάνεται... κλπ...
      Κανένας υπουργός κανένας βουλευτής πλέον δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση?
      Μόνο εμείς οι πολίτες αυτού τού τόπου μπορούμε να αλλάξουμε το τόπο μας.
      Το να μισούμε ο ένας τον άλλον, το να κατινιαζουμε ο ένας τον άλλον, δεν οδηγεί πουθενά. Αλληλεγγύη, αγάπη και ομόνοια είναι ο μόνος δρόμος.
      Εμείς οι ίδιοι καταστρεψαμε αυτή τη χώρα.. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να την ξανά φτιάξουμε.. Για το καλό των νέων παιδιών μας.

      Διαγραφή
  6. Ενδιαφέρον ο διάλογος αν εξαιρέσεις ορισμένες λεξεις ,θα προτιμούσα να μην λεγόντουσαν .Εξαιρετικά τα επιχειρήματα του Λ.Π με αποδείξεις, καλό θα ήταν, να εξέλιπε μια λέξη με την προσφώνηση.Θεωρω ότι θα έχουν να πούνε και άλλα ,όμως εκφεύγει της προσοχής των αναγνωστών,επειδή έχει μεταφερθεί στην επόμενη σελίδα. Ελπίζω τα Γεγονότα , να επαναφέρουν το διάλογο, στην πρώτη σελίδα ,για να συνεχιστεί πιο κόσμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουρτίδης Μπαμπης2 Απριλίου 2021 στις 11:00 μ.μ.

    Κε Λ.Π,έχω μια απορία.Αναφερετε όλους τους Δημάρχους της Αλμωπίας,από το 2002 έως και σήμερα,που καλώς βοηθηθηκαν από τον Κο Υπουργό.Απο τα έξη ομως ονόματα Δημάρχων,που μνημονεύεται,λείπει ένα:Δ.Πασοης περ.2011-2014.Γιατι δεν βοήθησε την Αλμωπια ο Κος Υπουργός την ως άνω περίοδο μόνο;μήπως εκ παραδρομής ή μήπως επειδή την θεώρησε αριστερή παρένθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπάμπη ,έχεις απόλυτο δίκιο, χίλια συγγνώμη ,μεγάλη παραληψη φταίει το Γκουγκλ.Με τον Δημήτρη Πασόη είχαν άριστη συνεργασία και τον βοήθησε πολύ! Ο πρώην υπουργός δεν ξεχωρίζει ποτέ, σέβεται τον θεσμό. και πάνω από όλα βάζει το συμφέρον του τόπου Σε κάποιους καραδεξιούς, δεν άρεσει αυτό, καλή ώρα σαν αυτόν τον ψεύτη που τα σέρνω δλδ,την αλήθεια αποκαλυπτω. Είχε μάλιστα, άριστες σχέσεις και με τον Σάκη τον χατζηδημητριου.Δεν μπερδεύεται ποτέ με τα Δημοτικά.Μια άλλη απόδειξη και τις καλές σχέσεις και βοήθεια που προσέφερε είναι ο Γιάννης Σόνδρας Εδεσσα, τον οποίο έχω ακούσει να το λέει δημόσια.Όπως επίσης, απο τον Δήμο βεγοριτιδας ,ο Τάκης Καρτας,Ο Μιχάλης Γεωργίου.Δεν ήταν στο χώρο τους βοήθησε και συνεχίζει να έχει άριστες σχέσεις. Αυτός είναι ο Καρασμάνης γι'αυτό τον στηρίζω γιατι ξεχωρίζει ως άνθρωπος και πολιτικός.Δεν ειναι αρεστός
    στα λαμόγια, στα άνομα συμφέροντα και στους ζηλόφθονους .Δυστυχώς τα έχει η ζωή και η πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ν Δ. Γιατί δε γράφετε όλο το όνομα σας. Ένθερμοι οπαδοί και οι δύο. Να δούμε μετά τα συμφέροντα του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να έχει ο Σταμενιτης,μεγάλο θράσος. Νομίζει οτι όλοι έχουμε μνήμη κότας. Λές και δεν ήταν βουλευτης όταν γίνονταν όλος ο τυχοδιωκτισμός σε βάρος της Πέλλας.Ας μας πει,και οποισδήποτε φίλος του. Τι έκανε το 12 -15 που μας έλεγε οτι έκανε κουμάντο στην κυβέρνηση ,για τον δρόμο ,Μια ενέργεια,Τίποτα.Αντίθετα πετούσε καμιά κουβέντα για κάθετο Γιαννιτσά - Αλεξάνδρεια- Νισέλι.Για να πηγαίνει πιο ασφαλής στην Αθήνα. Που ήταν 4,5 χρόνια ,σαν πρώην βουλευτής να ασχοληθεί ,να πει μια κουβέντα ,να καταγγείλει , την ανυπαρξία των κυβερνώντων για τον δρόμο.Και τώρα μας λέει ήμουν εδώ ,που ήταν στην Αθήνα; Και κοπανάει θα είμαι εδώ για το μέλλον ,ποιο μέλλον ,Ας μας πει κάτι που έχει κάνει στο ρημάδι αυτό τοπο;.Πως θα είναι;Αμα ξεγειρει το κάρο με την απλή αναλογική, μια και καλή θα παει στην Αθήνα από εκεί που ήρθε στο τόπο της μόνιμης διαμονής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λαμόγιο το γουδί το γουδοχερι,σου απεδειξα με στοιχεία και ονόματα,τι προσέφερε ο πρώην υπουργός στην Αλμωπία. Για τους αγρότες ,πήραν λεφτά με την σέσουλα ακαρπιες,μικροκαρπιιες δασεργατες... όλοι ικανοποιημένοι.Και για την θητεία του και το έργο του σου ανάρτησα τον σύνδεσμο,τα αναφέρει ολα.Για ποιά λίστα Λαγκάρντ ρε τενεκέ ξεγανατο βρίσκεται.Ενα σάιτ του νομού παρασύρθηκε και ζήτησε συγγνώμη.Απου λεφτά να έχει ρε συκοφάντη ,σου απέδειξα οτι είναι τιναγμένη σουσαμιά .Απο τις τρύπιες τσέπες του απλυτου τζίν που φορούσε ,όπως λες για να τον μειώσεις, τρέχουν οι παράδες λαμόγιο ε λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιχάλης Γεωργιάδης .3 Απριλίου 2021 στις 10:44 μ.μ.

    Παρακολουθώ τον διάλογο, ο οποίος καλά εξελίσσεται, πλην των ύβρεων και των κοσμητικών επιθέτων. Διαφωνώ κάθετα, ο διάλογος πρέπει να γίνεται πολιτισμένα, με επιχειρήματα και αποδείξεις, όχι λόγια του αέρα! Οι βουλευτές είναι δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για το έργο τους για την συμπεριφορά τους. Αρκεί να μην θίγεται η ηθική του ιδίου και της οικογένειας του. Αυτό που έγραψε ο φίλος για άπλυτο τζιν είναι απαράδεκτο. Θίγει τον βουλευτή και την σύζυγό του, Πρώτη κυρία, νοικοκυρά, επιστήμονας, αγαπητή στην κοινωνία των Γιαννιτσών και όχι μόνο… αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε καν προφίλ στο φεις διαθέτει. Το άλλο που έγραψε ο φίλος 7,44 π.μ, για λίστα Λαγκάρντ είναι ποινικό κολάσιμο. Από που τα λεφτά; Με την βουλευτική αποζημίωση δεν φτιάχνεις περιουσία, ούτε λεφτά, καταθέσεις. Με έξοδα γραφείων, κοινωνικές υποχρεώσεις λόγω θέσεως, έξοδα κίνησης, διαβίωσης στην Αθήνα κλπ. Έξοδα εκλογών ,στην περίπτωση του 10 εκλογές πληρωμένα τα πάντα από τον ίδιο και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Δεν έχει πάρει ένα ευρώ από κανέναν και είναι γνωστό τοις πάσι. Στο προκείμενο, για την λίστα , πήραν το πόθεν έσχες των βουλευτών του 2010 και όσοι βουλευτές, είχαν πάνω απο 50 χιλιάδες, βαλανε και 3 μηδενικά για να φαίνονται εκατομμύρια, φτιάξανε τη λίστα με 174 βουλευτές και την αμόλισαν στα περιθωριακά σαιτ. Να σημειωθεί δε ότι δίπλα στα ποσά γράφεται το όνομα ελληνικής τράπεζας κατα τα άλλα τα έβγαλαν σε ξένες τράπεζες! Έχει βγει ανακοίνωση απο την Τράπεζα της Ελλάδο και από τον πρόεδρο της Βουλής οτι τέτοια λίστα δεν υπάρχει και είναι το πόθεν έσχες των βουλευτών. Αντιλαμβάνεστε αν ήταν αλήθεια θα καίγονται όλη η Ελλάδα θα δημοσιεύονταν σε όλο τον τύπο στα σοβαρά σάιτ. Είδε κάνεις καμιά λίστα στα σοβαρά μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Για δε τις 52 χιλιάδες στην τράπεζα Άλφα είναι το εφάπαξ της συζύγου του. Από το 2009 μεσολάβησαν πόσες εκλογές ξοδεύτηκαν και αυτά. Συνεπώς 7,44π.μ δεν μπορείς να ξεστομίζεις τέτοια βαρεία συκοφαντία σε έναν άνθρωπο έντιμο καθαρό που δεν εχει δώσει ποτέ δικαίωμα. Γι'αυτό και είναι σήμερα ο διαχρονικότερος μετα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπο την έννοια του χρόνου και δεν έχουν χάσει ποτέ εκλογές. Οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη γιατί η συκοφαντία-αν και δεν πιάνει στα διαμάντια - είναι βαριά και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορεί να κινηθεί αυτεπάγγελτα και να βρεθείς μπλεγμένος. Τώρα για τα κέντρα υγείας, είναι δυνατόν να μην γίνει σε μία μεγάλη επαρχία; Έγιναν στην Αρνισσα, στην Κρύα Βρύση. Πάλι καλά που δεν ρωτήθηκε πότε έγινε το αστυνομικο τμήμα; Ποτε έγινε το νοσοκομείο Έδεσσας, δεν έπρεπε να γίνει; Αφού το παμε έτσι η νεα πτέρυγα του ιδίου νοσοκομείο 11,5 εκατ. έγινε με ενέργειες Καρασμανη, ο δρομος Αγρα- Βρυτα , η διαπλάτυνση εγινε με χρηματοδότηση 12,5 εκατομμύρια διασφαλισμένη απο Καρασμανη με δημόσια δήλωση του συγχωρεμένου Μιχάλη Καραμάνη. Διαπλάτυνση και βελτίωση του δρόμου Εξαπλατανου - Αρχάγγελου, Δρόμος Αρχάγγελος-Λειβάδια . 4 εκατομμύρια για επενδύσεις πρίσματα για τα δάση μας. Το ΙΚΑ Αριδαίας έγινε υποκατάστημα με Καρασμανη , ίδρυση εσπερινού σχολείου, κατασκευή Επαλ. Οι Δήμαρχοι όλων των περιόδων είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των χρηματοδοτήσεων για πλατείες, επισκευές σχολείων, γηπέδων, δίκτυα ύδρευσης κλπ.Για τα ΑΕΙ ΤΕΙ είναι ξεκάθαρη θεση του, καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής. Την τελευταία δεκαετία κλείσανε κατα δεκάδες κλπ. Ως πρός την ενημέρωση των αγροτών, τάδε του μηνός πληρώνεται ,όπως αναφέρθηκε, ποτέ δεν το έκανε. Και μάλιστα σε μια επιστολή προς το πρόεδρο του ΕΛΓΑ αυτό έλεγε, ούτε ως βουλευτής και ούτε ως υπουργός το έπραξε. Θα την αναρτήσω, όπως θα αναρτήσω τα αποδεικτικά -ντουκουμεντα, για την βαριά συκοφαντία για την λίστα και που ήταν και ο λόγος για να γράψω το σχόλιο μου και επεκτάθηκα και σε αλλα θέματα. Όποιος ερευνά, βρίσκει την ΑΛΗΘΕΙΑ!! Και ο άνθρωπος αυτός είναι Γυάλινος Πύργος, μπορείς να βλέπεις τα πάντα, όλα καθαρά!! Είπαμε τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται και επικρίνονται με επιχειρήματα και αποδείξεις δεν σπιλώνονται με ανακρίβειες και ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα έκανε ο Καρασμανης??
      Για το Τζαμτζη και τη Τζάκρη δεν άφησε τίποτα?
      Ε ρε αρχιδογλυφτες φτάνει φτάνει....
      Στα τέσσερα στηνεστε για τον υπουργό σας...
      Ντροπή και ξεφτίλα..
      Ο κόσμος βρίσκεται σε εξαθλίωση σε πείνα από τά μέτρα που είχε πάρει ως υπουργός εναντίον των αγροτών, και εσείς με τον <> υπουργό σας στο θέμα τής Μακεδονίας συνεχίζετε τις αρχιδογλυφτικες τοποθετήσεις σας.

      Διαγραφή
  13. Μιχάλης Γεωργιάδης .3 Απριλίου 2021 στις 10:45 μ.μ.

    συνεχιζεται:
    Ακολουθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία- ντοκουμέντα που επικαλέστηκα για να αποδείξω την αλήθεια

    https://www.avgi.gr/arheio/275244_fake-news-i-lista-me-toys-174-boyleytes-poy-ebgalan-ta-lefta-toys-sto-exoteriko


    Όλη η αλήθεια για την δήθεν λίστα των «174» που διακινούν “ψεκασμένοι στο διαδίκτυο”. Οργισμένη αντίδραση πολιτικών – Makeleio.gr
    https://www.makeleio.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7/%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%83-%ce%bf%ce%b9-174-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b2/

    Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης: Ψευδής η είδηση για τους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό :: left.gr
    https://left.gr/news/epitropi-eleghoy-diloseon-perioysiakis-katastasis-pseydis-i-eidisi-gia-toys-voyleytes-poy

    https://www.glyfadametropolitans.gr/oli-i-alithia-gia-tin-dithen-lista-ton-174-pou-diakinite-sto-diadiktio-orgismeni-antidrasi-politikon/

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3537008393088731&id=100003388162040&sfnsn=mo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σοβαρευτείτε φασιστομουτρα έχουν πέση τα μύρια σε ευρώ για τα λαθροπακιστανακια και για τους εργάτες από την γειτονική χώρα κουβέντα πληρώσαμε περισι γύρω στα διακόσια ευρώ. Το άτομο ,το που πήγαν τα λεφτά άστο .Αντί φέτος να τοποθετήσουν κλιμάκιο στα σύνορα για μοριακό τέστ,και να το πληρώσουμε και αυτό εμείς οι αγρότες γιατί το κράτος μας είναι φτωχό μας άφησαν στο έλεος του Θεού.Τη να το κάνουμε το δρόμο σε λίγο με κάρα θα κινούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είχα δίκιο όταν έλεγα ότι θα αναπτυχθεί ζωντανός διάλογος έστω και με τις ακρότητες του.Πιστεύω γεγονότα ότι πρέπει να επανέλθει στην πρώτη σελίδα για να συνεχιστεί. Θα έχει ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κώστας Χατζηαντώνιου.5 Απριλίου 2021 στις 7:51 π.μ.

    Με εντυπωσίασε, η επιχειρηματολογία του Μιχάλη Γεωργιάδη ,σοβαρή εμπεριστατωμένη .Ότι λέει το αποδεικνύει ,σπανίως το βλέπεις ,συνήθως διαβάζεις ακριτομύθιες ,ασυνάρτητες μπορδολογιες και το χειρότερο συκοφαντίες που θίγουν υπολήψεις.Ο Μιχάλης Γεωργιάδης με ένα προσεγμένο ,σφιχτό κείμενο έδωσε προσεγμενες απαντήσεις ,χωρίς να θίγει κανέναν και προέβει και σε αποκαλύψεις που εμένα με εξέπληξαν θετικά και παρότι γνωρίζω καλά,παρακολουθώ τον πρώην υπουργό δεν τα γνώριζα.Εν ολίγοις παρουσίασε συνοπτικά την ηθική υπόσταση του Πολιτικού Ανδρός,αλλά και σε αδρές γραμμές μέρος του έργου του κυρίου Καρασμάνη! Τίποτα δεν είναι τυχαίο,για την κοινοβουλευτική διαχρονικότητα...!
    Συγχαρητήρια, Μιχάλη Γεωργιάδη για την επιμονή και υπομονή να δώσεις αποστομωτίκες απαντήσεις χωρίς να θίγεις κανέναν και με αποδείξεις να αποκαταστήσεις την αλήθεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλάβαμε απόλυτα βολεμένα παπαγαλάκια...
      Ο λαός τις Αλμωπίας αγρότες, εργάτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, πού βρίσκονται σε άθλια οικονομική και ψυχολογική κατάσταση ελπίζω να κατάλαβε ότι κάποια βολεμένα παπαγαλάκια, κάποιοι γλυφτες, για πιο λόγο στηρίζουν το συγκεκριμένο υπουργό.
      Συνάδελφοι αγρότες, η κυβέρνηση Σαμαρά με υπουργό Καρασμανη, μάς έκανε φτωχοτερους με τά μέτρα πού πάρθηκαν εκείνη την εποχή και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
      Βιβλία εσόδων εξόδων.
      Φορολόγηση αγροτών από το πρώτο ευρώ.
      Φορολογηθηκαν οι επιδοτήσεις.
      Σταμάτησε την επιστροφή πετρελαίου στους αγρότες.
      Και με το μεγάλο θέμα με το όνομα τής Μακεδονίας, το στήριξε απόλυτα, δεν ακούσαμε τη φωνή τού πρώην υπουργού, για το συμφέρον τις τσεπουλας του δεν έβγαλε άχνα, πρόδωσε τήν Πέλλα τη γενέτειρα τού Μεγάλου Αλεξάνδρου.
      Φίλοι πολίτες τις Αλμωπίας έχει η παράταξη τής Νέας Δημοκρατίας νέους πολιτευτές με ζωντάνια, δυναμική και νέα όνειρα... Έχετε επιλογές, μη σέρνεστε πίσω από διάφορα παπαγαλάκια που ακόμη και σήμερα περνούν πλουσιοπάροχα οι οικογένειες τους.
      Αποφύγετε και απομονωσετε τούς γλυφτες, συμφεροντολογους, και ρουφιάνους.

      Διαγραφή
  17. Τι έπαθες λαμόγιο με τα ντουκουμέντα που πέσανε σαν βροχή, κεραμίδα στο κεφάλι σου έπεσε και σκούζεις σαν τον ποντικό στη φάκα! χαχαχα.
    Αφού τον έκανες απο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε Οικονομικών για την φορολόγηση και με ντουκουμεντα απέδειξα ότι κατι τέτοιο δεν συνέβη. Επανέρχεσαι και μπλέκεις τώρα και τον Αντώνη Σαμαρά.Άκου λοιπόν λαμόγιο, υπάρχει δήλωση του πρώην πρωθυπουργού το 14 που λέει δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις ούτε με ένα ευρώ ,απόδειξη τα εκκαθαριστικά του 14 φαίνεται ότι δεν φορολογήθηκαν Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ το 15 τις φορολογήσε .Και ενώ ο συντελεστής ήταν 13 % ο ΣΥΡΙΖΑ τον ανέβασε στο 24% και σήμερα κατέβηκε στο 10% για τα πρώτα 10 χιλ. Όπως και η επιστροφή πετρέλαιου καταργήθηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Άσχετο λαμόγιο απο την κεραμίδα έπαθες διάσειση και έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου.Ξαφνικα λαμόγιο με
    την τρικυμία στο μυαλό και απο την πολύ ζάλη θυμήθηκες και την Μακεδονία.Αυτός λαμόγιο ,πολυ πρίν ,με το που πάτησε ως υπουργός στις Βρυξέλλες στο πρώτο συμβούλιο μπροστά στους 28 ομολόγους τους είπε είμαι απο την Πέλλα την πρωτεύουσα της Μακεδονίας της μιας και μοναδικής της Ελληνικής!!!Ποιό ρουφιάνος και ποιό παπαγαλάκι από σένα δεν υπάρχει! Άραγε ποιά συμφέροντα σε βάζουν να γράφεις αυτές τις ανοησίες ,σε σημείο να γελοιποιείσαι; Ασφαλώς οι πολίτες έχουν πολλές επιλογές ,μέσα σε αυτές πάντα πρώτη επιλογή είναι ο πρώην υπουργός! Πήγαινε λαμόγιο σε κανένα ειδικό γιατρό να σε εξετασει ,γιατί έτσι ασυνάρτητα, όπως συμπεριφέρεσαι είσαι για την Σταυρούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)