Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα

 Φώφη Γεννηματά: Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε την ομιλία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο όσον αφορά στην πανδημία. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό σημείωσε πως «αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα. Βάλατε την υπογραφή σας σε απανωτά αχρείαστα lockdown ακορντεόν και στο μεγαλύτερο σε διάρκεια, αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης».

Από το βήμα της Βουλής συνέχισε τις αναφορές στον πρωθυπουργό, λέγοντας «τα μέτρα σας πήγαν στράφι. Δεν καταφέρατε να πείσετε τους πολίτες. Οδηγήσατε το ΕΣΥ σε βαθύ κόκκινο. Τις οικογένειες με παιδιά, μαθητές και φοιτητές σε απόγνωση και ψυχολογική κατάρρευση. Εργαζόμενους στην ανασφάλεια, τη φτώχεια και την ανεργία. Την αγορά και τους μικρομεσαίους σε βασανιστικό και αργό θάνατο». Προσέθεσε «διχάσατε και εμπλέξατε ακόμα και τους επιστήμονες της επιτροπής σε πολιτικούς καιροσκοπισμούς» και σημείωσε πως «έπρεπε να σπάσουμε ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων, για να δεήσετε επιτέλους να έρθετε στη Βουλή».

«Κύριε Μητσοτάκη είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση σας έχει ξεφύγει και είναι πια η ώρα να αλλάξετε κατεύθυνση» τόνισε και προσέθεσε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί σοβαρό εθνικό σχέδιο. Υπογράμμισε πως η ευθύνη όλων είναι μεγάλη, επισημαίνοντας πως «δεν έχετε το δικαίωμα κ. Μητσοτάκη, αλλά κι εσείς κ. Τσίπρα, με τις κοκορομαχίες σας και την τεχνητή όξυνση, να μας γυρίσετε πίσω σε εκείνες τις εποχές που οι φωνές της λογικής πνίγονταν από τις φωνές της δημαγωγίας, του διχασμού και της παραπληροφόρησης».

Μιλώντας στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως η διαχείριση της πανδημίας έγινε «με αυτοσχεδιασμούς, αυταρέσκεια και αλαζονεία» και παρουσίασε στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Όπως είπε η κυβέρνηση απέτυχε στην προστασία της υγείας των πολιτών και στη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ενώ με τις πολιτικές της διευρύνει τις ανισότητες.

Ειδική αναφορά έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως μετατράπηκε μια ακόμη εθνική υπόθεση, σε αποκλειστικό ζήτημα χειρισμού της κυβέρνησης. «Η περίοδος όμως εφαρμογής του Προγράμματος υπερβαίνει το χρονικό όριο της θητείας σας και κανείς δεν σας έχει δώσει λευκή επιταγή» υπογράμμισε και προσέθεσε «ο ίδιος ο τίτλος του προγράμματος σας το Ελλάδα 2.0 προαναγγέλλει ότι την Ελλάδα των δυο ταχυτήτων που συνεχώς αποκλίνουν». Ειδική αναφορά έκανε στο σύστημα υγείας, λέγοντας πως «από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων, προβλέπονται συνολικά 317 εκατομμύρια με τα οποία θα γίνει υποτίθεται η ανακαίνιση σε 120 νοσοκομεία και 273 εκατομμύρια στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για υποδομές εκπαίδευση ανάπτυξη δράσεων για τα χρόνια νοσήματα κλπ. Αυτές είναι οι δράσεις για το σύστημα υγείας και μάλιστα σε βάθος εξαετίας».

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)