Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ο Νίκος Καραχάλιος γράφει για τον “Ανέμελο Επικοινωνισμό”

 

 Γράφει ο

Νίκος Καραχάλιος

                                                                         Πρόεδρος FORUM2020.GR

Όταν η επικοινωνία γίνεται ισχυρότερη από την πολιτική αποτυγχάνουν και οι δύο (Δόγμα Νίκου Καραχάλιου). Το σύγχρονο αυτό φαινόμενο το είχα ονομάσει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟ πριν από 13 ακριβώς χρόνια, το γρουσούζικο 2008, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ. Ένα υπερατλαντικό τσουνάμι που χτύπησε επίσης τις ακτές της Ελλάδας το 2010 και την καθήλωσε σε μια 10ετία στασιμότητας.

Τότε ήμουν ακόμη Γραμματέας της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και «έκρουα αυτοκριτικά καμπανάκια» σε μια Κυβέρνηση που είχε αρχίσει να πιστεύει την προπαγάνδα της. Με δύο διαφορές: α) Εμείς είχαμε συμπληρώσει 5 χρόνια στην εξουσία και όχι ενάμιση [Ναι, ήμαστε τόσο ανοιχτοί και δημοκρατικοί τότε στις λειτουργίες μας, που ο Πρόεδρος ανεχόταν «το Μαύρο Πρόβατο της Ρηγίλλης» επί μακρόν (όχι με κεφαλαίο «Μ», αυτός ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν ακόμη πολιτικά αγέννητος τότε…)].

Γιατί τα λέω σήμερα αυτά, την άνοιξη του 2021; Μα γιατί η σημερινή «ΝΔ» (η μεταλλαγμένη» των Σημιτονεοφιλελεύθερων), πάσχει πλέον από την ίδια ασθένεια.

β) Τότε κουνούσαμε τις επικοινωνιακές μπαγκέτες σε ένα είδος συμπεφωνημένης διαφωνίας με τον έμπειρο Θοδωρή Ρουσόπουλο. Σήμερα δεν υπάρχει μαέστρος. Ή πιο σωστά μαέστρος και οργανοπαίχτης μαζί είναι ο Ένας, ο Απόλυτος, ο Άριστος, ο Χαρβαντισμένος, ο Αλάνθαστος. Αυτό αποτελεί την ύστατη παράβαση των κανόνων. Ακόμη και ο GOAT Michael Jordan δεν κατάφερε να είναι παίκτης – προπονητής μαζί. Θα μπορέσει ο Μωυσής; Ο τελευταίος που ήταν σκηνοθέτης και ηθοποιός μαζί στο ελληνικό θέατρο ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης. Και είδαμε όλοι που κατέληξε…

Αν ο Πρωθυπουργός συνεχίσει να είναι παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης «Η Κοβιντιανή Ελλάς», τότε το δράμα που ζούμε θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε φάρσα.

Όσο το ΕΓΩ Χ 3 συνεχίζεται και συμπληρώνεται με ένα διάγγελμα την εβδομάδα, τόσο σκηνές τύπου «Βόλτα στην Πάρνηθα», «ακομβίωτος στον Ευαγγελισμό» και «Τσιπουροτσιμπούσι στην Ικαρία» θα αυτοαποδομούν το με τόσα καναλοεκατομμύρια φτιασιδωμένο προφίλ του. Η αλαζονεία σε συνδυασμό με το ναρκισσισμό είναι κακοί σύμβουλοι. Και καλά οι ανέμελες παραγωγές τύπου Δαλιανίδης το ‘60 να «ανεβαίνουν» τα αγχολυτικά Σαββατοκύριακα (έστω και χωρίς SMS στο 13033) στα βουνά της ενδοχώρας. Το πολύ-πολύ που μπορεί να συμβεί είναι να πέσουν οι μονάδες της ούτως ή άλλως φτιαχτής διαφοράς. Αν όμως η επόμενη γκάφα αφορά το Καστελόριζο, τότε θα κλάψουν μανούλες κυριολεκτικά…

Πηγή: antinews

Αναρτήθηκε από το: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)