Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ο «μυστικός δείπνος» από το 2017 για τη δημιουργία της European Super League

Ο «μυστικός δείπνος» από το 2017 για τη δημιουργία της European Super League

 

Η είδηση της δημιουργίας της European Super League έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα ΜΜΕ ολόκληρης της Ευρώπης και όχι μόνο, ωστόσο όπως φαίνεται οι διεργασίες είχαν ξεκινήσει τέσσερα χρόνια πριν.

Η δημιουργία της European Super League από 12 ισχυρούς συλλόγους έπεσε σαν βόμβα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, όμως όλα δείχνουν πως οι πρώτες επαφές μεταξύ των στελεχών των ομάδων ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια.

H Daily Mail αποκάλυψε συνάντηση ιδιοκτητών και διευθυντικών στελεχών κάποιων εκ των συλλόγων που συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017. Η συνάντηση αυτή, την οποία η αγγλική εφημερίδα χαρακτηρίζει ως «συνωμοσία πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Σε αυτή συμμετείχαν ο Αμερικανός ιδιοκτήτης του Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, ο τότε επικεφαλής της Άρσεναλ και αργότερα της Μίλαν - με ελληνικές ρίζες - Ιβάν Γκαζίδης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γούντγουορντ και οι αδελφοί Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες των «κόκκινων διαβόλων».

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες και μεγαλοστελέχη των εν λόγω ομάδων, δεν έχουν πολλούς άλλους φίλους για να απευθυνθούν, αλλά έχουν σαφώς ο ένας τον άλλον συνοδοιπόρο σε ένα κυνήγι για το κέρδος.

Τσέφτεριν: Είναι ύπουλα φίδια

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, χαρακτήρισε ως «ύπουλα φίδια» τους προέδρους των 12 συλλόγων, ενώ προειδοποίησε τους ποδοσφαιριστές πως όποιος αγωνιστεί στη νέα Λίγκα δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει σε Euro και Μουντιάλ. «Όποιος ποδοσφαιριστής αγωνιστεί στην κλειστή λίγκα θα αποβληθεί αυτομάτως από το Euro αλλά και το Μουντιάλ», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA.

«Το Champions League θα συνεχιστεί και χωρίς τους 12 συλλόγους που πήραν αυτή την απόφαση. Θα παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι σε αυτή την ανοησία. Η UEFA και ο ποδοσφαιρικός κόσμος εναντιωνόμαστε σε μια κίνηση ντροπιαστική με απώτερο σκοπό το συμφέρον των ομάδων που διακατέχονται από απληστία και τίποτα άλλο», πρόσθεσε ο Τσέφεριν που χαρακτήρισε «ύπουλα φίδια« τους επικεφαλής των ομάδων που δημιουργούν το σχίσμα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάποιον άνθρωπο να ψεύδεται τόσο πολλές φορές όπως εκείνος. Μίλησα μαζί του το απόγευμα του Σαββάτου και μου είπε ότι είναι όλα ψέματα. Η απληστία εξαφανίζει όλες τις ανθρώπινες αξίες. Η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλους είναι ο Ανιέλι, λέει τόσα ψέματα, είναι απίστευτο. Δε γνωρίζαμε ότι έχουμε τόσο κοντά μας φίδια, τώρα ξέρουμε», είπε για τον ιδιοκτήτη της Γιουβέντους.

Ινφαντίνο: Δεν μπορούν να πατούν σε… δύο βάρκες

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, εμφανίστηκε ξεκάθαρα κατηγορηματικός απέναντι στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα, έκανε σαφές πως όσα κλαμπ επιλέξουν να αποσχιστούν θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να πατούν σε… δύο βάρκες και άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν συνέπειες για την απόφασή τους.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δημιουργία της Super League, μιας λίγκας που είναι ένα κλειστό μαγαζί και αποτελεί απόσχιση από τους θεσμούς όπως η UEFA, η FIFA και οι ομοσπονδίες. Εμείς έχουμε καθήκον και αποστολή να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού, τις διασυλλογικές διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες. Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος ολίγων. Θα πρέπει να το σκεφτούν καλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν αυτές οι ομάδες επιλέξουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, θα πρέπει να ζήσουν με την επιλογή τους. Είτε θα ανήκουν σε μας, είτε όχι. Δεν μπορεί να είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Πρέπει να σκεφτούν όλους τους φιλάθλους, όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού που είναι σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», τόνισε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)