Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Να μην χορηγηθεί στους 30άρηδες το εμβόλιο της Astra Zeneca! “Βόμβα” από την Αθηνά Λινού

Κι ενώ ανοίγει αύριο Μεγάλη Τρίτη η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδων των 30-39 και μια ημέρα αργότερα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, αφού παρακάμφθηκαν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 χρόνων και 45-49 χρόνων, και ενώ το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα Ελευθερία της κυβέρνησης προχωρά με ρυθμούς χελώνας, αφού μόλις 780.000 Έλληνες έχουν εμβολιασθεί πλήρως έχοντας αποκτήσει – θεωρητικά – ανοσία, ποσοστό που δεν αγγίζει ούτε το 8% του πληθυσμού όταν τα κυβερνητικά σχέδια μιλούσαν για 20% τέτοια εποχή …


…την άποψη ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στους 30άρηδες, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Alpha 98,9. Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 έως 39 ετών με AstraZeneca.

Η καθηγήτρια εξέφρασε την άποψη ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα μειώσει τους συνωστισμούς.

Αναφερόμενη στο πασχαλινό τραπέζι, τόνισε πως «αυτό το περί εννέα ατόμων, ποτέ δεν το κατάλαβα. Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτός ο αριθμός».

Χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη μετακίνηση στα χωριά το Πάσχα, αν επιτρεπόταν, επισημαίνοντας πως «ο τρόπος μετακίνησης, κυρίως για τα μέσα μεταφοράς, μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα».

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)