Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Συνάντηση των Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών «Αικατερίνη Βαρελά» με εκπροσώπους του Δήμου.




 

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων και  των δράσεων που γίνονται αναφορικά με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ορισμένοι  από τους πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών συναντήθηκαν τηνΠαρασκευή 16 Απριλίου με τονκοΜαντζανά Φώτη, προϊστάμενο τμήματος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και υπεύθυνο του βιολογικού καθαρισμού των Γιαννιτσών, και την Πέμπτη 22 Απριλίου με τους κο Αβραμίδη Ελευθέριο, προϊστάμενο τμήματος της τεχνικής υπηρεσίας και επιβλέποντα πολλών έργων ΕΣΠΑ, και την κα Μήντου Λίνα,μηχανικό και συνεργάτιδα του δημάρχου Γιαννιτσών.

Ο κ.Μαντζανάς,αφού μας ξενάγησε στο χώρο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, μας ενημέρωσε σχετικά με την  υλοποίηση του έργου  που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ  και τόνισε τη σημασία του για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους βιολογικούς καθαρισμούς που πρόκειται να λειτουργήσουν στο δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή αλλά και σε άλλα έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Π.χάρη σε  νέα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στη συνάντηση  με την κα Μήντου και τον κο Αβραμίδη

, στο χώρο του Δημαρχείου του Δήμου Πέλλας, οι πρέσβεις ενημερώθηκαν σχετικά με τα υποστηριζόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση  έργα και δράσεις που έλαβαν χώρα στον δήμο μας. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με  τη διαδικασία που ακολουθεί ο δήμος  για τη διεκδίκηση της  χρηματοδότησης από  Ευρωπαϊκά  προγράμματα. Τονίστηκε η σημασία της όλης αυτής προσπάθειας και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι μία πρόταση του δήμου να χαρακτηριστεί «ώριμη», όπως μας είπαν και οι ίδιοι, ώστε να εγκριθεί και να υλοποιηθεί. Τα έργα  αρχικά   σχετίζονταν με τη δημιουργία και ανάπτυξη  των υποδομών  της περιοχής ενώ  τα τελευταία χρόνια αφορούν κυρίως στη βιώσιμη ανάπτυξη, στον πολιτισμό  αλλά και στην κοινωνική πολιτική.

Τους ευχαριστούμε πολύ για την προθυμία τους αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωσαν προκειμένου να μας ενημερώσουν!

Κατά τις συναντήσεις τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τη διασπορά του covid-19.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)