Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Εμβολιασμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες «Β» και τους 55-59 ετών

Εμβολιασμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες «Β» και τους 55-59 ετών

 

 

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid για τις ευπαθείς ομάδες Β' και για τους 50-59 ετών.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Απριλίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ευπαθώς ομάδων της «ομάδας Β» (καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, παθήσεις του αναπνευστικού, σκλήρυνση κατά πλάκας, κλπ.), ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 50 - 59.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι ευπαθείς της παραπάνω κατηγορίας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18 - 30 θα εμβολιαστούν με τα σκευάσματα των Pfizer και Moderna. Οι ανήκοντες στην ηλικιακή ομάδα 31-59 θα εμβολιαστούν με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ακολούθως, την Τετάρτη στις 21 του μήνα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού και για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, τους εκπαιδευτικούς και για ομάδες κρίσιμες για τη λειτουργία του κράτους, ενώ την Παρασκευή 23 Απριλίου θα πάρουν σειρά οι πολίτες 50-54 ετών, κατά την ίδια πηγή.

Τον Ιούνιο ο εμβολιασμός των σαραντάρηδων

«Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε με σταδιακά και ασφαλή βήματα στην επαναλειτουργία οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Σύμμαχοί  μας στην προσπάθεια αυτή είναι η βελτίωση του καιρού, η αξιοποίηση των self test και πάνω απ’ όλα η πρόοδος των εμβολιασμών», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη, η οποία πρόσθεσε πως «η επιχείρηση "Ελευθερία" προχωρά υποδειγματικά και όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας γίνονται άμεσα.

Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί και συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας.

Εκτιμάται ότι -εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο  τρίμηνο παραδόσεις- τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)