Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο, τι δείχνουν οι κινήσεις των δραστών - συνεργών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο, τι δείχνουν οι κινήσεις των δραστών - συνεργώνΝέο υλικό περιήλθε στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Τι δείχνουν οι κινήσεις των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ, το ζευγάρι που αναζητούν οι Αρχές.  

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR έφερε στο φως της δημοσιότητας ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία Καραϊβάζ, το οποίο εξετάζεται από τις ελληνικές Αρχές.  

Από το οπτικό υλικό προκύπτει πως οι δύο δράστες κινήθηκαν επί λίγα λεπτά γύρω από τον τόπο της εκτέλεσης, προτού προβούν στην αποτρόπαια πράξη τους. Οι κινήσεις τους δείχνουν πως γνώριζαν ακριβώς πού πηγαίνουν και σε ποιο σημείο έπρεπε να περιμένουν τον άτυχο δημοσιογράφο. 

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα οι δύο εκτελεστές να ειδοποιήθηκαν από συνεργούς τους, προκειμένου να μεταβούν εγκαίρως στο σημείο της επίθεσης όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ  θα εμφανιζόταν στη γειτονιά του.

Σύμφωνα, δε, με το σχετικό ρεπορτάζ του STAR, φέρονται να παραμόνευαν κινούμενοι επί ώρα με το μηχανάκι στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να μην προκαλέσουν υποψίες και περιμένοντας το σινιάλο που ίσως έγινε από ένα ζευγάρι - πρόσωπα άγνωστα στη γειτονιά.

Η μυστηριώδης γυναίκα που αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. 

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές εξετάζουν καρέ-καρέ κι ένα άλλο οπτικό υλικό, επίσης με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν, αλλά -σε αυτήν την περίπτωση και μετά από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει συνεργός των δραστών να είναι μία γυναίκα και να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Άλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA, μια μυστηριώδης γυναίκα φαίνεται να μιλά στο τηλέφωνο αρκετά λεπτά, από 4 έως 6. Πρόκειται για γυναίκα με σκούρα κοντά μαλλιά, που φοράει μαύρα γυαλιά και χειρουργική μάσκα, ίσως και σκούφο.

Μιλά στο τηλέφωνό της ενώ βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου, ήτοι, στο σημείο όπου εικάζεται ότι είχαν στήσει το καρτέρι οι εκτελεστές. Αμέσως μετά εξαφανίζεται. 

Στο φως ήλθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες. 

Ψάχνουν παντού οι Αρχές 

Επιπλέον, αυτό που προσπαθούν οι αστυνομικοί, είναι να αναλύσουν την εικόνα και να ταυτοποιήσουν τον αριθμό πινακίδας της μηχανής, που ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει κάθε βίντεο που μπορεί να υπάρχει στην περιοχή από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ εξετάζονται και κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Εκτός από το υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και καρέ από βίντεο που δείχνουν επιβαίνοντες σε άλλες μοτοσικλέτες, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν άτομα με υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση και πόσα είναι αυτά.

Εκτός από το τμήμα Ανθρωποκτονιών, έχει κινητοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ με ειδικές τεχνικές γίνεται σάρωση στιγμάτων κινητών.

Στόχος, να απομονωθούν ύποπτα κινητά τηλέφωνα, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποιούν κινητά «σκιές». Δηλαδή τηλέφωνα μιας χρήσης, που χρησιμοποιούνται εκείνη την ώρα και στη συνέχεια οι δράστες τα καταστρέφουν.

Παράλληλα, ελέγχονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες και ενδεχομένως αποκαλύψει και το κίνητρο των δραστών. 

Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου τις προηγούμενες μέρες είχαν κάνει πρόβα της ενέδρας.

Ο σπαραγμός της μητέρας του: Τους εκτελεστές θα τους συγχωρούσε το παιδάκι μου

Εν τω μεταξύ, ραγίζουν καρδιές η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ. Βρήκαν το κουράγιο και μίλησαν για τον αφόρητο πόνο τους στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

«Όποιο δάχτυλο κι αν κόψεις, πονάει πάρα πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να προσέχετε παιδιά μου, να προσέχετε. Η τελευταία μάνα να ήμουν εγώ. Κανέναν άλλο να μη βλάψουνε. Το ίδιο θα έκανε και το παιδί μου. Τους εκτελεστές του θα τους συγχωρούσε το παιδάκι μου. Άλλο παιδί να μην πειράξουνε. Παρακαλώ την Παναγίτσα», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του.

Για την αδελφή του, Λίτσα, ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν το στήριγμά της. «Έναν τον είχα και τον είχα στήριγμά μου. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ό,τι πρόβλημα κι αν είχα, έπαιρνα τον Γιώργο και το συζητούσα. Ήταν πάρα πολύ δοτικός. Τα παιδικά μας λόγια ήταν λίγο φτωχικά, οι γονείς μας παλεύανε για εμάς, να μεγαλώσουμε με τα καλύτερα εκείνης της εποχής», δήλωσε, κι εξομολογήθηκε πως είχε να τον δει τέσσερα χρόνια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων:

«Ο Γιώργος ήταν ένα ήσυχο παιδί, χαμηλών τόνων. Ο πατέρας μου είχε μια μονάδα με ζώα, ο Γιώργος βοηθούσε τον πατέρα μου. Αντί να πάρει, όμως, ψωμί στο σακί του, έπαιρνε τα βιβλία του. Και παντού είχε βιβλία, διάβαζε πάρα πολύ.

»Τελευταία φορά που του μίλησα ήταν 5 Απριλίου με μηνύματα. ‘’Καλημέρα αδερφέ μου, καλή εβδομάδα”, του έστειλα, “Καλημέρα Λιτσάκι μου, καλή εβδομάδα”, μου είχε απαντήσει».

Ιατροδικαστής: Τον χτύπησαν 10 σφαίρες, οι 2 στο κεφάλι 

Με δέκα σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι, εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ οι δολοφόνοι του, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα σήμερα την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση ο δημοσιογράφος έφερε συνολικά δέκα τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στην δεξιά παλάμη, προφανώς λόγω ενστικτώδους κίνησης του για να προστατευτεί από τον δολοφόνο του και δύο τραύματα στο κεφάλι.

Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα τους στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από κάμερα που εξετάζουν, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)