Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Πολίτες συρρέουν στα φαρμακεία για να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Πολίτες συρρέουν στα φαρμακεία για να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν

 

Πολίτες πηγαίνουν στα φαρμακεία και ζητούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν, αφότου έγιναν γνωστά τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca. Τι λένε οι φαρμακοποιοί.


«Δεν γίνεται αλλαγή του εμβολίου κατά της COVID -19 στα φαρμακεία» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, πολλοί πολίτες πηγαίνουν στα φαρμακεία και ζητούν να αλλάξουν το εμβόλιο που έχει επιλεχθεί από το σύστημα, καθώς αυξάνεται η ανησυχία και ο προβληματισμός για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις περιπτώσεις θανάτου από αιματικούς θρόμβους.

«H πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει τη δυνατότητα αλλαγής εμβολίου» διευκρινίζει ο ΠΦΣ και καλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

«Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Οι φαρμακοποιοί απευθύνουν, τέλος, έκκληση στους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)