Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΕΜΑ: «Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 με το εμβόλιο της Pfizer ΕΜΑ: «Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 με το εμβόλιο της Pfizer

ΕΜΑ: «Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 με το εμβόλιο της Pfizer

 

Ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Το εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, σύμφωνα με τον ΕΜΑ.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι έκρινε αποτελεσματικό και ασφαλές το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ πλέον η απόφαση για να προχωρήσει η διαδικασία του εμβολιασμού στις μικρές ηλικίες πρέπει να ληφθεί από το εκάστοτε κράτος.

Μάλιστα, ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές για παιδιά 12 - 15 ετών.

Ο ίδιος σημείωσε πως, σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, κανένα παιδί δεν εμφάνισε λοίμωξη Covid-19. Πρόσθεσε πως ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπως και στους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα.

Η απόφαση πρέπει να «σφραγιστεί» και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μεμονωμένες εθνικές ρυθμιστικές αρχές, συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, η σύσταση αυτή έρχεται μετά από παρόμοιες αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών στον Καναδά και τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, καθώς οι πλούσιες χώρες πλησιάζουν αργά τους στόχους εμβολιασμού τους για ενήλικες και προσπαθούν να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Ο ΕΜΑ προτείνει να επεκταθεί η έγκριση του εμβολίου σε παιδιά βασίστηκε σε μια μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό. Οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη μακροχρόνια προστασία και ασφάλεια της βολής στα παιδιά για άλλα δύο χρόνια.

Σημειώνεται, ότι η διεθνής κοινότητα ανέμενε την θετική γνωμοδότηση του ΕΜΑ, καθώς αρκετά κράτη της ΕΕ, προσανατολίζονταν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά, η Γερμανία ενέκρινε λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, τον εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω από τις 7 Ιουνίου.

«Αποφασίσαμε να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι άνω των 12 ετών, να ισχύσει δηλαδή η δυνατότητα εμβολιασμού και γι΄ αυτήν ητν ηλικιακή ομάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο δίκτυο ARD αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Δείτε εδώ τις επίσημες ανακοινώσεις: 


  Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)