Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού: Με QR και τέσσερις «υποκατηγορίες», πώς θα το τυπώνουμε

Πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού: Με QR και τέσσερις «υποκατηγορίες», πώς θα το τυπώνουμε

 

 

Παρουσιάζεται επίσημα την Παρασκευή το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού.  Μέσω Taxisnet η εκτύπωση.

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίαση του πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σκοπός της έκδοσής του είναι η μετακίνηση των πολιτών της ΕΕ εντός της Ευρώπης και έτσι δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα ή σε άλλους περιορισμούς.

Πως θα το τυπώνουμε

Το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι ψηφιακό, θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, gov.gr, χρησιμοποιώντας ο ενδιαφερόμενος είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ του.

Επίσης το πιστοποιητικό θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία από τυχόν πλαστογράφηση, και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης.

Τι θα πιστοποιεί

Το πράσινο πιστοποιητικό επί της ουσίας θα βεβαιώνει ότι:

-έχει γίνει εμβολιασμός

-ο τύπος του εμβολίου

-υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ και

-έχει ασθενήσει από κορονοϊό στο παρελθόν .

Σημειώνεται ότι όπως τόνισε νωρίτερα η κ. Πελώνη Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι επί της ουσίας ένα εργαλείο για την ενίσχυση του ανοίγματος του τουρισμού με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Και συμπλήρωσε: «Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες».

Επίσης θα είναι έτοιμο από την 1η Ιουλίου, ενώ το κείμενο της έγκρισης του πιστοποιητικού θα κατατεθεί για ψηφοφορία στη σύνοδο της Ολομέλειας του Ιουνίου (7-10 Ιουνίου). Στη συνέχεια, θα εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ και θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα.

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του Σαρλς Μισέλ και του Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ θα παραστεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)