Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Δόμνα Μιχαηλίδου: Να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί 24 Μαΐου

 

«Μπορεί να δοθεί ελευθερία σε όσους βρεφονηπιακούς σταθμούς θέλουν να επεκτείνουν το ωράριό τους και τη λειτουργία τους», σημείωσε η υπουργός

Την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στις 24 Μαΐου πρότεινε στην επιτροπή λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Μάλλον 24 του μήνα θα ξεκινήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια και παράλληλα προανήγγειλε ότι ναι μεν λειτουργούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, αλλά μπορεί να δοθεί «η ελευθερία σε όσους σταθμούς θέλουν να επεκτείνουν το ωράριό τους και τη λειτουργία τους».
 
Η ίδια υπενθύμισε ότι πέρσι τέτοιο καιρό οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί το αντίθετο από’ ότι συμβαίνει φέτος. «Ηταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους. Όμως επανεξέτασαν τα στοιχεία και είδαν ότι οι μεταλλάξεις δεν μπορούν να περιοριστούν στα μικρά παιδιά. Και ένα παιδί τριών μηνών δεν μπορεί να βάλει μάσκα ή να κάνει self test», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, προσθέτοντας ότι η ειδική επιτροπή ζήτησε λίγη υπομονή ακόμα, ώστε να προασπιστεί η δημόσια Υγεία.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)