Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο Γιάννης Λαγός επιστρέφει στις ελληνικές φυλακές, το Βέλγιο αποφάσισε την έκδοσή του

Ο Γιάννης Λαγός επιστρέφει στις ελληνικές φυλακές, το Βέλγιο αποφάσισε την έκδοσή του

 

Σύμφωνα με απόφαση του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών ο Γιάννης Λαγός πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία Βρυξελλών, η βελγική Δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Γιάννη Λαγού που έχουν εκδώσει εναντίον του οι ελληνικές Αρχές.

Σε γραπτή ανακοίνωση η εισαγγελία Βρυξελλών αναφέρει:

«Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του Ι.Λ., η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Γιάννη Λαγό ότι κηρύχθηκε εκτελέσιμο. Η διάρκεια της προσφυγής (έφεσης) λήγει τη Δευτέρα. Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Τη Μεγάλη Τρίτη 28/4, ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, μέχρι να αποφασίσει η βελγική δικαιοσύνη επί της ουσίας της προσφυγής του, για μη εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 27/4, είχε προηγηθεί η σύλληψη Λαγού στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας του.

Μέχρι στιγμής ο Λαγός δεν πρόβαλε αντίρρηση στην απόφαση του βελγικού Δικαστηρίου να εκδοθεί στην Ελλάδα, ωστόσο έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση ως την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η οριστική απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης για την έκδοσή του στην Ελλάδα θα ληφθεί τη Δευτέρα και θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Αν ο Λαγός δεν ασκήσει έφεση ως τη Δευτέρα, η έκδοσή του στην Ελλάδα θα εκτελεστεί εντός 7-10 ημερών το πολύ. Έως τότε θα παραμείνει στις φυλακές St Gilles στις Βρυξέλλες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

4 σχόλια:

  1. Αχμέτ περιμένει Γκιάννη Λαγγό πώς και πώς στη μπουζού για να κάνει τον Γκιάννη, Κουνέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσααααααααααααα θρασύδειλε αληταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχμέτ βαρέτηκε γλεντάει Λιάνα Κασίδω.
    Περιμένει Γκιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)