Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Starlink: Ορατοί ξανά απόψε στον ουρανό οι δορυφόροι του Έλον Μασκ

Starlink: Ορατοί ξανά απόψε στον ουρανό οι δορυφόροι του Έλον Μασκ 

 Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ, ήταν ορατοί από πολλές πόλεις της Ελλάδας. Πότε θα τους δούμε ξανά.

Αναστάτωση προκάλεσαν χτες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, μια σειρά από φωτεινές κουκκίδες που κινούνταν με ταχύτητα στον ουρανό και έγιναν ορατές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Πρόκειται για τους δορυφόρους της εταιρείας του Έλον Μασκ, SpaceX, που βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρότζεκτ Starlink, που υπόσχεται «διαστημικής» ταχύτητας ίντερνετ. 

Οι δορυφόροι αυτοί εθεάθησαν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Ξάνθη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και κίνησαν την έντονη περιέργεια των κατοίκων τους, οι οποίοι τις βιντεοσκόπησαν και στη συνέχεια τις ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.

Οι εικασίες ήταν πολλές, με κάποιους να πιθανολογούν ακόμα και το φαινόμενο των… εξωγήινων, ωστόσο γρήγορα αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν κάτι άλλο από τους δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά.

Το εν λόγω θέαμα έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ υπάρχει και ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε οι δορυφόροι θα είναι ορατοί σε κάθε περιοχή.

Όπως αναφέρει η εφαρμογή, οι δορυφόροι πιθανώς να εμφανιστούν στον ουρανό και απόψε, περίπου στις 22:00.

Δείτε τους δορυφόρους:


 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)