Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Φωτιά στο Λουτράκι: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν οικισμοί, 3 χιλιόμετρα το μέτωπο Φωτιά στο Λουτράκι: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν οικισμοί, 3 χιλιόμετρα το μέτωπο

Φωτιά στο Λουτράκι: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν οικισμοί, 3 χιλιόμετρα το μέτωπο

 

 ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Νύχτα τρόμου από μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για καμένα σπίτια. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Εφιαλτικές στιγμές ζουν κάτοικοι στο Λουτράκι, όπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μάχονται να κατασβέσουν μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή Σχίνος. 


 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως το loutrakiblog.gr και το korinthostv.gr μετέδωσαν πως, σύμφωνα με δασοπυροσβέστες, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ εκκενώθηκαν δύο οικισμοί, ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο επί τις αρμόδιες Αρχές.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάντως, μετέδωσε πως δρομολογηθεί προληπτική εκκένωση κατοικημένης περιοχής.

Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίδεται με την ελπίδα να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Η περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά: 

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται ότι ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα.  

Η νύχτα είναι δύσκολη αφού στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μόνον εύκολη δεν είναι δύσκολη, ενώ, επειδή είναι βράδυ και δεν υπάρχει φως, δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα από την Περαχώρα, καθώς και εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Επιπρόσθετα, για ενίσχυση, σπεύδουν επί τόπου οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος από την Κόρινθο και την Αθήνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας.

Πάντως η αστυνομία είναι στο δρόμο από την στιγμή καλώντας τον κόσμο να μην κυκλοφορεί στους δρόμους.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού και όπως μεταδίδει το loutraki365.gr, οι άνεμοι στην περιοχή αναμένεται να γυρίσουν σε Βορειοδυτικοί, κάτι που αν επαληθευτεί, θα απομακρύει τη φωτιά από τα σπίτια αλλά θα τη γυρίσει προς τα Γεράνεια (με κατεύθυνση την Κινέτα) με αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, να καεί μεγάλη περιοχή πρασίνου.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)