Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Ευρωκοινοβούλιο: «Ναι» στην άρση της πατέντας των εμβολίων – Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Ευρωκοινοβούλιο: «Ναι» στην άρση της πατέντας των εμβολίων – Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

 

 

Με 468 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 162 αποχές εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατέντας στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Το ευρωκοινοβούλιο είπε «ναι» στο ψήφισμα που περιέχει την τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. 468 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ. 63 κατά, ενώ 162 απείχαν.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν.

Η εν λόγω τροπολογία στηρίχτηκε από τους Σοσιαλιστές και τους «Πράσινους», ενώ καταψηφίστηκε από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτής χαιρέτησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε καυστικά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, «στα λόγια λέει ΝΑΙ, αλλά στην πράξη είπε ΟΧΙ την πρόταση μας. Όσκαρ ασυνέπειας!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτησή του:

«Ολοκληρώθηκε η νίκη! Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του ΕΚ, με 468 υπέρ, 63 κατά, 162 αποχές το ψήφισμα που περιέχει την τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατεντα για τα εμβολια. Εκτεθειμένη η #ΝΔ! Στα λόγια λέει ΝΑΙ, αλλά στην πράξη είπε ΟΧΙ την πρόταση μας! Όσκαρ ασυνέπειας!»

Νάσος Ηλιόπουλος: Η ΝΔ αντί να στηρίξει την Υγεία, στηρίζει τα κέρδη των πολυεθνικών

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος σχολίασε δεικτικά:

«Με 468 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 162 αποχές εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατέντας στα εμβόλια, ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Πρόταση που καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Τελικά ο κ Μητσοτάκης στηρίζει την συγκεκριμένη πρόταση, όπως υποστήριζαν μετά την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, ή επέστρεψε στην θέση του για τα εμβολιόδεντρα;

Για άλλη μια φορά η ΝΔ επιλέγει αντί να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τον αγώνα για να νικήσει η ζωή, να στηρίξει τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου».

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Όταν έχεις μάθει να ξεβρακωνεσαι δε σε πειράζει.
    Πριν λίγες μέρες κάποιος απατεώνας έλεγε ότι πάντα ήταν κατά των πατεντών.
    Προσπαθώντας να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι ούρλιαζε εναντίον της κατάργησης τους.
    Σήμερα το ξεβράκωμα έγινε εν χορώ.
    Στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν με βάση αυτό που ούρλιαζε ο απατεώνας.
    Η ξεφτίλα είναι αρετή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ψηφίσατε ρε ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)