Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

«Όμηρος» των ακροδεξιών ιδεοληψιών...



...για τη Β. Μακεδονία ο Μητσοτάκης...

Δέσμιος της ακροδεξιάς του πτέρυγας και της πολιτικής τής πατριδοκαπηλίας που ακολούθησε την περίοδο που η Ν.Δ. ήταν στην αντιπολίτευση παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ιδιαίτερα στο ζήτημα στης Συμφωνίας των Πρεσπών.
 Για ακόμη μια φορά... και εν μέσω επίσκεψης και επαφών με την ηγεσία της γειτονικής χώρας πρωθυπουργός, βουλευτές και φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα έδειξαν ξεκάθαρη αμηχανία, στα όρια της πρόκλησης, στη διαχείριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στις επιμέρους υποχρεώσεις και συμφωνίες που απορρέουν από αυτή.

Από το έως και προσβλητικό σε επίπεδο διπλωματίας tweet του πρωθυπουργού, στις έωλες τοποθετήσεις για την υπογραφή των μνημονίων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και από το «θάψιμο» των επαφών με τον Ζόραν Ζάεφ σε κανάλια και ιστοσελίδες έως την αναφορά σε «υποσχέσεις» που έκανε ο πρωθυπουργός της γείτονος.

Δεν βγάζουν τις «περικεφαλαίες»

Παρά την εδώ και μήνες μεγάλη κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα, είναι εμφανές ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο αρνείται να βγάλει τις «περικεφαλαίες» και τις στολές των Μακεδονομάχων, για επικοινωνιακούς λόγους, ώστε να μην δυσαρεστήσει το ακραίο κοινό, αλλά και την πτέρυγα ακραίων στο εσωτερικό της.

Έτσι ο πρωθυπουργός, μπορεί χθες, κατά την επίσημη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, να μίλησε για πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η γειτονική χώρα είναι… ανοιχτή για μπίζνες, όμως, επιχείρησε στα social media να υποβαθμίζει τον συνομιλητή του, μην αναφέροντας καν το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας.

Αντίστοιχο περιστατικό, στα όρια της κωμωδίας, συνέβη χθες στο Kontra Channel, όπου ο βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Σπανάκης, αρνιόταν πεισματικά να πει «Βόρεια Μακεδονία» και μιλούσε γενικά και αόριστα για μία γειτονική χώρα. 

Σφυρίζουν αδιάφορα για τα μνημόνια συνεργασίας

Εκτός από τα σκηνικά αυτογελοιοποίησης της Ν.Δ., υπάρχουν και τα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας των δύο κρατών, τα οποία ακόμη αρνείται να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης.

Για το θέμα σφύριξε, χθες, αδιάφορα η κυβερνητική εκπρόσωπος, παραπέμποντας σε… κάποια στιγμή στο μέλλον, ενώ σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν οι σημερινές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε μεν ότι πρέπει να έλθουν τα μνημόνια στη βουλή, όμως ισχυρίστηκε πως «το νομοθετικό έργο είναι πάρα πολύ βαρύ αυτόν τον καιρό», παραπέμποντας και αυτή στις ελληνικές καλένδες.

Άφησε, όμως, και μερικές αιχμές που έχουν σημασία τονίζοντας ότι δεν φοβάται καμία διαρροή, αλλά προσθέτοντας ότι «μπορεί ο κ. Σαμαράς να μην έρθει να ψηφίσει ή μπορεί να είναι αλλιώς απασχολημένος».

Ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, παραμένει επικεφαλής της «γαλάζιας» πτέρυγας των Μακεδονομάχων και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα τα ψηφίσει.

Πάντως ο πρωθυπουργός της... γειτονικής χώρας πάνω αριστερά, ο Ζόραν Ζάεφ .έκανε σήμερα λόγο για «υπόσχεση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τα μνημόνια συνεργασίας. 

efsyn.gr

 

5 σχόλια:

  1. Με απόφαση του Κου Μητσοτάκη,η βόρεια Μακεδονία εφεξής,θα ονομάζεται Γειτονική χώρα.Ξεφτυλισαμε και το σανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μακαιδωνηα ινε αιλυνηκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρι σε αιμάς τους πατρηότες που κσεβρακονώμασταν στης πλητήες.
      Πρωτάκσαμε τους κόλη μας κε σόσαμε τη Μακαιδωνήα μας.
      Χέσετε ήμαρ σηναίληνα.

      Διαγραφή
  3. Γεωργιάδης(όχι ο παιδεραστής,ο άλλος. Ο φίλος του Παττακού) : «Όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, δωρίζει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια»
    Τον φίλο του Παττακού θα τον σέβεστε γίδια.
    Τον φίλο του Παττακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)