Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Απογοήτευση για τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson

Απογοήτευση για τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson

 

Μπλόκο στον εμβολιασμό με Johnson & Johnson στην Ηπειρωτική Ελλάδα βάζει η κυβέρνηση, καθώς αποφάσισε να στείλει τα συγκεκριμένα εμβόλια στα νησιά.

Όσοι άφηναν τις μέρες να περνούν περιμένοντας να βρουν ραντεβού για το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson σίγουρα θα απογοητευθούν.

Οι ακυρώσεις είναι μπροστά μας. 

Νοσοκομεία που είχαν ανοίξει εμβολιαστικές γραμμές ενημερώθηκαν εγγράφως ότι οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson ολοκληρώνονται στις 19 Μαΐου.

Για το επόμενο διάστημα σε πολλά εμβολιαστικά κέντρα της Ελλάδας και σε νοσοκομεία το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν θα χορηγείται καθώς όσες παρτίδες αναμένει η χώρα μας θα κατευθυνθούν στα νησιά.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει το συγκεκριμένο εμβόλιο στην ενδοχώρα.

Υπάρχουν αναφορές τόσο από την Κρήτη όσο και από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ότι ακυρώνονται ραντεβού για εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Κάτι ανάλογο αναμένεται και στην Τρίπολη, όπως γράφουν τοπικά media, ενώ είναι άγνωστο σε πόσες ακόμη περιοχές της Ελλάδας θα υπάρχουν ανατροπές.

Τα συγκεκριμένα εμβόλια θα φύγουν για τα νησιά και την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» η οποία προφανώς και σκιάζει την «Ελευθερία».

Όπως ανάφερε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, «Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000. Θα παραδώσει 152.000 εντός του Μαΐου και μετακύλησε 67.000 δόσεις στις 2 Ιουνίου αντί το τέλος Μαΐου και περιμένουμε να επιβεβαιώσεις τις παραδόσεις του Ιουνίου». Οι δε παραδόσεις του Ιουνίου ξεπερνούν τις 900.000 σύμφωνα με αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί η εταιρεία.

Όμως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η εταιρεία όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters μείωσε στο μισό την ποσότητα των εμβολίων για τον κορονοϊό που επρόκειτο να παραδώσει αυτήν την εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τα όσα δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα εφοδιασμού που αντιμετώπιζε ο αμερικανικός κολοσσός αφότου άρχισε να στέλνει το σκεύασμά της στην Ευρώπη, τον Απρίλιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Ο εμβολιασμός στα νησιά θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Από σήμερα Τρίτη το βράδυ όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση στο μονοδοσικό αυτό εμβόλιο. Και μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα στα 19 νησιά θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι κάτοικοι, οι διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι των νησιών αυτών».

Την απόφαση να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, δύο περιοχές που πρόσφατα βρέθηκαν στο «κόκκινο», έλαβε το Υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, τα νοσοκομεία των δύο πόλεων εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

«Από την Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου "ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας».

«Από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας».

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)