Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Αποχαιρετισμός υποτελών…

Αποχαιρετισμός υποτελών…

Δήμος Βερύκιος

Γράφει ο

Υπουργοί και Αρχηγοί έσπευσαν στην Αμερικανική Πρεσβεία για να αποχαιρετήσουν έναν πλοίαρχο, παραβιάζοντας κάθε έννοια πρωτοκόλλου και εθνικής αξιοπρέπειας.

Τον στρατιωτικό διοικητή «Ακρωτηρίου», που άμα τη παραδόσει των καθηκόντων του παραθέτει δεξίωση προς τους ιθαγενείς και υποτελείς, θύμιζε το σημερινό κάλεσμα στην Αμερικανική Πρεσβεία!

Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, καθώς και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, παρέστησαν στη δεξίωση του Ακόλουθου Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, πλοιάρχου Τίμοθι Κέτερ, που παρέθεσε στην Αμερικανική Πρεσβεία με αφορμή την αποχώρησή του από την Αθήνα.

Νέα ήθη - νέα έθιμα!

Ολόκληροι υπουργοί και αρχηγοί Γενικών Επιτελείων σπάνε κάθε έννοια πρωτοκόλλου και σπεύδουν στην Αμερικανική Πρεσβεία για να αποχαιρετήσουν έναν πλοίαρχο -μικρομεσαίο διοικητικό στέλεχος- ξένης πρεσβείας.

Η κίνηση αυτή, κάθε άλλο, παρά μόνο ως υποτέλεια μπορεί να ερμηνευτεί και παραπέμπει σε άλλες εποχές, όπως το 1945, που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος αναφώνησε το «Στρατηγέ μου, ιδού ο Στρατός σου», όταν παρουσίαζε ένα άγημα του Ελληνικού Στρατού.

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας έσπευσε μετά βαΐων και κλάδων να αποχαιρετήσει τον Αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο, όταν, λίγους μήνες πριν, ο προηγούμενος Αμερικανός πλοίαρχος, Ρομπ Παλμ, είχε χαρακτηρίσει «ζητιάνους» τους Έλληνες, που δεν έχουν δικαίωμα να επιλέγουν τα πλοία που θα αγοράσουν με το υστέρημα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, παρεισφρέοντας σε διαδικτυακή συζήτηση στο Twitter, για τα πλοία που σκοπεύει να αγοράσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, είχε γράψει: «Οι ζητιάνοι δεν μπορούν να έχουν επιλογές»!

Χαρακτηριστικό δείγμα για το πως αντιμετωπίζουν τους Έλληνες οι ακόλουθοι Άμυνας των ΗΠΑ όταν έρχονται να υπηρετήσουν στην Αθήνα!

Οι Αμερικανοί κάνουν την δουλειά τους, οι Έλληνες την κάνουν; 

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)