Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

Μανώλης Καλουδάς

Γράφει ο

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση Άλλο ένα ακροδεξιάς κοπής ψήφισμα από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή τη φορά η ευρωομάδα της ΝΔ ψήφισε την πρόταση του ECR για την καταγγελία έκθεσης ως «απαράδεκτης» που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα στην άμβλωση.

Με τις υπερσυντηρητικές φωνές της Ευρώπης τάχθηκαν για άλλη μία φορά οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς ψήφισαν την πρόταση του ECR για την καταγγελία έκθεσης ως «απαράδεκτης» που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα στην άμβλωση.

Στο ευρωκοινοβούλιο θα ερχόταν προς ψήφιση η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών (FEMM) του ΕΚ που χαρακτηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ως «ανθρώπινο δικαίωμα» και υποστηρίζει τη σεξουαλική κι αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.

Την έκθεση αυτή προσπάθησαν «πολέμησαν» με νέο ψήφισμα οι Πολωνοί υπερσυντηρητικοί ευρωβουλευτές, το οποίο ψήφισαν και οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Μεταξύ αυτών και η Ελίζα Βόζενμπεργκ που είχε αρχικά υπερψηφίσει την έκθεση και την επόμενη μέρα την καταψήφισε.

Και όλο αυτό έρχεται μόλις μία μέρα τον σάλο από τηνκαθυστέρηση της υπογραφής της χώρας κατά του ομοφοβικού νόμου της Ουγγαρίας που έθιγε δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το επίμαχο ψήφισμα τελικά απορρίφθηκε με 280 υπέρ, 391 κατά, 10 αποχές.

E4oZXexXoAAuIK4

Παπαδημούλης: Οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία από τη ΝΔ

«Η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς» σχολίασε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για «οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία».

«Οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία! Οι ΕΒ της ΝΔ ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Έκθεση του ΕΚ που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση! Η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς. Το στίγμα παραμένει!», έγραψε χαρακτηριστικά.

 Πηγή: ieidiseis.gr

3 σχόλια:

  1. Και το δικαίωμα του εμβρύου ανθρώπου, πού βρίσκεται ρε παλιο ζώα προοδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην χαμένη ευκαιρία της μητρός υμών να σε αποπέμψει από του μάταιου τούτου κόσμου.
      Κατάλαβες Πέγκυ;

      Διαγραφή

(3)